Harry herceg koronázási részvételét is nagy érdeklődés kísérte, már az is hetekig téma volt, hogy ott lesz-e. Végül elment, de nem maradt sokáig. Utólag kiderült: épp csak beugrott a koronázásra.

Azonnal lelépett

Szakértők kiszámolták: a sussexi herceg 13:15-kor hagyta el a Westminster apátságot, és 30 perccel később már a repülőtéren volt, vagyis a ceremónia után azonnal elindult.
Az tudható volt, hogy Harry siet majd haza Kaliforniába, hiszen Archie születésnapja is pont a koronázás napjára esett, de arra azért senki nem számított, hogy ennyire rövid időt tölt a királyi ceremónián.

Harry herceg nem is találkozott apjával 


Egyesek szerint Harry herceg a királyi családdal nem is találkozott, így békülésre vagy nagy beszélgetésekre sem volt esély. Persze a rövid jelenléte miatt a királyi család hivatalos koronázási portréin sem szerepel, és nem volt ott a vasárnapi koronázási koncerten sem.

Károly király sajnálta

Azt nem tudni, hogy a családtagok hogyan fogadták ezt a meglehetősen rövid látogatást, de III. Károly király állítólag sajnálatát fejezte ki Harry herceg gyors távozása miatt, és a koronázási ebéden - távollétükben - köszöntötte azokat is, akik nem voltak ott. 

Via