Bár Károly király, Vilmos herceg és Katalin hercegné elsősorban a brit királyi család legfőbb, aktívan dolgozó tagjának számít, ők is kijárták az iskolát: sőt, nemcsak kijárták, hanem egészen elképesztő tanulmányokat is folytattak a világ minden táján! Most összegyűjtöttük a tapasztalataikat; a szakokat, amiket tanultak és persze azt is, hogy pontosan milyen végzettségeik is vannak: figyelem, meglepő tények következnek!

KÁROLY KIRÁLY

Károly király végzettsége: régész, történész

Skóciába, a Gordonstoun  bentlakásos iskolába járt gimnáziumba, felsőfokú tanulmányait pedig a Cambridge-i Egyetemen, a Trinity College-ban folytatta tovább régészet, antropológia és történelem szakon. A brit királyi család történelmében Károly király volt az első trónörökös, aki nem teljesített katonai szolgálatot, csak katonai kiképzést. Viszont ő volt az első, aki szerzett diplomát!

KAMILLA KIRÁLYNÉ

Kamilla királyné végzettsége: irodai asszisztens

Kamilla királyné a svájci Mon Fertile bentlakásos gimnáziumban tanult, ahol francia nyelvre és francia irodalomra szakosodott, majd a londoni egyetem párizsi intézetébe járt. Ezek után a Sybil Colefax & John Fowler tervezőirodában dolgozott irodai asszisztensként addig, amíg meg nem házasodott.

VILMOS HERCEG

Vilmos herceg végzettsége: geográfus, hadnagy, kutató-mentő pilóta, katonai helikoptervezető

Vilmos herceg Anglia egyik legnevesebb középiskolájába, az Eton College-be járt, ahol földrajzra, művészetekre és biológiára szakosodott. A gimnázium elvégzése után a St. Andrews egyetemre járt, ahol geológusnak tanult, a diploma megszerzése után pedig jelentkezett katonai tiszti szolgálatra és hadnagyként végezte el a Sandhursti Királyi Katonai Akadémiát. A katonai szolgálata alatt több kutató-mentő egység tagjaként, valamint  pilótaként is dolgozott a Royal Air Force-nál. 

KATALIN HERCEGNÉ

Katalin hercegné végzettsége: művészettörténész

A középiskolát a bentlakásos Marlborough College-ban végezte el, ahol nagy tehetséget mutatott a sportokban, matematikából és művészetekből pedig 5-ösre érettségizett le. Ezek után Katalin hercegné Firenzébe utazott, hogy a firenzei egyetem brit intézetében tanuljon olasz nyelvet és művészeteket. A következő évben felvételizett a St. Andrews egyetemre, ahol találkozott Vilmos herceggel és művészettörténészi diplomát szerzett. 

Harry herceg

Harry herceg végzettsége: százados, légi irányító, katonai helikoptervezető

Bár Harry herceg kilépett a brit királyi család aktívan dolgozó tagjai közül, hivatalosan mindig is herceg lesz: ennek megfelelően végezte el tanulmányait is. Középiskolás korában földrajzra és művészettörténetre szakosodott, katonai tiszti tanulmányait pedig a Sandhursti Királyi Katonai Akadémián végezte el. Hadnagyként, főhadnagyként, később pedig századosként Afganisztánban is szolgált, ahol légi irányítóként és katonai helikoptervezetőként teljesített a fronton.

MEGHAN MARKLE

Meghan Markle végzettsége: nemzetközi- és külgazdasági szakértő, színésznő

Kislányként katolikus lányiskolában kezdte meg a tanulmányait, szabaidejében pedig a helyi színjátszókörbe járt. A középiskola elvégzése után a Northwestern Universityn szerzett diplomát nemzeti tanulmányok szakon, egyetemi évei alatt pedig Buenos Airesben gyakornokoskodott az amerikai nagykövetségen. Az egyetemi tanulmányai alatt pincérnőként és kalligráfusként is dolgozott. Az egyetem elvégzése után kezdett el járni színészi castingokra: először csak kis szerepeket kapott, végül 2011-ben megkapta a Briliáns Elmék sorozat egyik főszerepét.

Via