Még pár hétig biztosan pihen Károly király és Kamilla királyné mielőtt visszatérnek a teendőikhez. A hagyomány szerint a királyi család nyáron mindig Balmoralban van, ezt a tradíciót most sem törték meg, sőt, kiderült az is, hogy az uralkodó összehívta a királyi családot, hogy megvitassák Vilmos herceg és Katalin hercegné jövőjét. 

Nagy feladatok várnak Katalin hercegnére

Tavaly szeptemberben új címet kapott Vilmos herceg, amivel Katalin hercegné címe is megváltozott. Wales hercege első a trónöröklési sorrendben, így a hercegi párnak sokkal nagyobb a szerepe, mint korábban bármikor. Szerencsére már most nagyon népszerűek, éppen ezért Károly királyi összehívta a királyi családot, hogy megvitassa a monarchia jövőjét. 

A The Mirror információi szerint a balmorali nyaralás során Károly király több alkalommal is tartott megbeszélést a családtagokkal, főként Vilmos herceg és Katalin hercegné szerepéről volt szó. Az informátorok szerint az uralkodó őket tartja a monarchia szívének, ezért fontos számára, hogy minél több nyilvános eseményen vegyenek részt. 

Őfelsége álláspontja nagyon világos. A Nemzetközösségnek kell uralkodása középpontjában állnia. Legfőbb kötelességének tekinti, hogy teljesítse néhai édesanyja őszinte kívánságát, hogy az egyik központi szerepe ne csak a túlélés, hanem a szervezet robusztusságának biztosítása is legyen

– mondta a család egyik ismerőse. 

Károly király tehát azt szeretné, ha a királyi család továbbra is népszerű maradna a Nemzetközösségen belül. De ehhez szüksége van Vilmos hercegre és Katalin hercegnére. Úgy véli, hogy rajtuk múlik a jövő, a népszerűségüket, befolyásukat pedig már most szükséges megerősíteni. Károly király kifejezetten örül neki, hogy Katalin hercegné ennyire népszerű az emberek körében, így sürgeti, hogy ő és Wales hercege minél hamarabb szervezzenek utazásokat a Nemzetközösségen belül. 

Károly király és Kamilla királyné az információk szerint hamarosan Kenyába látogat, de felmerült, hogy velük tarthat Vilmos herceg és Katalin hercegné. Erről még nem közöltek pontosabb információt, így bármi lehetséges. 


Via