Vilmos herceg és Katalin hercegné 2011-ben házasodtak össze, miután Wales hercege megkérte a hercegné kezét még 2010-ben. De az eljegyzés előtt sokáig nem voltak együtt, most pedig az okokat is eláruljuk. 

Vilmos herceg így akarta megkímélni Katalin hercegnét 

A hercegi pár még az egyetemen ismerkedett meg, először barátok voltak, majd szerelem szövődött köztük. Évekig jártak, mielőtt Vilmos herceg megkérte volna Katalin kezét. Miután lediplomáztak, Wales hercege szakított a hercegnével, mivel úgy érezte, hogy nagyon sok nyomás nehezedik rájuk. Az informátorok szerint 2006 karácsonyán Vilmos leült Károly királlyal és a néhai Erzsébet királynővel átbeszélni a kialakult helyzetet. 

Vilmos meggondolta magát, és leült az apjával és a nagyanyjával, hogy őszintén megbeszéljék Katalinnal a jövőjét. Mindketten azt tanácsolták neki, hogy ne siessen semmivel

– mesélte Katie Nicholl, a The Making of a Royal Romance című könyv szerzője. Elárulta, hogy 2006-ban egyre nőtt a nyomás Vilmos hercegen, mivel az emberek várták az eljegyzést, és nem volt benne, biztos, hogy Katalin hercegné tényleg a királyi család tagja szeretne lenni. Vilmos eleinte hajlott az eljegyzésre, de végül meggyőzték, hogy haladjon nyugodtan a saját tempójában. 

Károly király és Erzsébet királynő is elszomorodott a szakítás hírére, mivel nagyon kedvelték Katalint. Szerencsére a szakítás nem tartott sokáig, nagyjából 1,5-2 évig voltak együtt, utána ki is békültek.

Vilmos herceg szerette volna, ha Katalin hercegnének lenne ideje beilleszkedni a királyi családba. Éppen ezért lassan vezette be, hogy bármikor kihátrálhasson, ha úgy érzi, mégsem tudja elfogadni a királyi léttel járó szigorú szabályokat, illetve a nyilvánosságot. 


Via