Nincs könnyű helyzetben Katalin hercegné és Vilmos herceg, hiszen György herceg második a trónöröklési sorrendben. Úgy kell nevelniük, hogy felkészítsék a királyi feladatokra, mégis gyerek legyen. Emellett nagyon figyelnek arra is, hogy ne tegyenek különbséget a gyerekek között. 

Katalin hercegné sosem mondja ki ezt a szót

A királyi család szakértői szerint Katalin hercegné és Vilmos herceg nagyon igyekeznek, hogy megvédjék a gyerekeiket a királyi lét nyomasztó oldalától. Éppen ezért mindhárom gyereket egyformán nevelik. Nem tesznek különbséget, mivel nem akarják, hogy Sarolta hercegnő és Lajos herceg másodrangúnak érezzék magukat. Éppen ezért sosem mondják ki a spare, vagyis a tartalék szót. 

Vilmos és Katalin eltökélt szándéka, hogy megtörjék az örökös és a tartalék ciklust

– magyarázta Kinsey Schofield királyi kommentátor. Hozzátette, hogy biztosan sosem mondták ki a tartalék szót a házukban, és egyik gyerekükre sem használták. 

Egyszerűen nincs a szemük előtt. Szerettek volna egy nagy családot.

Kinsey elmagyarázta, hogy bár a tartalék szó Harry herceg miatt került most előtérbe, nagy múltra tekint vissza. Évszázadok óta használják az örökös és a tartalék kifejezéseket az arisztokrata családokban, ez alól pedig a brit királyi család sem képezett eddig kivételt. 

Harry herceg több alkalommal is kiemelte a könyvében, hogy Károly király a születése után azt mondta, hogy már van egy örökös és egy tartalék. Állítása szerint egész gyerekkorában érzékeltették vele, hogy ő a B-terv. Valójában nem fontos, mivel csak a második Vilmos herceg mögött. 


Via