A brit királyi családnak számos szabálya van, melyeket nagyon szigorúan vesznek. Ezek közül az egyik, hogy a gyerekek nem ülhetnek egy asztalnál a felnőttekkel, és ez alól még a legfontosabb ünnepek sem kivételek. György hercegnek például még biztosan várnia kell az első igazi vacsorára a szüleivel.

György herceg furcsa ok miatt nem vacsorázhat Katalin hercegnével

Az elmúlt években már számos titka kiderült a királyi családnak. Voltak olyanok, melyeket a családtagok árultak el, és olyanok is, amelyeket a személyzet tagjai vagy a szakértők fedtek fel. Most Darren McGrady, királyi séf árulta el egy beszélgetés során, hogy a brit királyi családban a gyerekek mindig a dadáikkal esznek. 

A gyerekek nem ülhetnek a felnőttekkel, amíg meg nem tanulták az udvarias beszélgetés művészetét

– mesélte a séf. Elárulta, hogy ez a szabály főként a hivatalos alkalmakra vonatkozik. Például az olyan ebédekre, vacsorákra, ahol az egész család jelen van, esetleg más vendégeket is hívtak. 

Ezek alapján György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg egészen addig a dadáikkal esznek, amíg elég nagyok nem lesznek ahhoz, hogy megértsék az állam működését, és a protokoll szabályait. Várhatóan tinédzserként csatlakozhatnak majd először a felnőttekhez. 

Korábban még szigorúbb volt a szabály 

A szakértő által megosztott szabályt már nem minden esetben követik. Katalin hercegné és Vilmos herceg köztudottan nagyon figyelnek a gyerekekre. Így nagy valószínűséggel az étkezésre vonatkozó szigorú szabályt már nem követik a hétköznapokban. 

A gyerekek mindig a dadákkal ettek, amíg elég idősek nem lettek ahhoz, hogy megfelelően viselkedjenek az étkezőasztalnál

– magyarázta. 

Ezzel szemben korábban kifejezetten figyeltek a betartására, a családban mindig az volt a szokás, hogy gyerekek nem ülhetnek az asztalhoz. Az például biztos, hogy Károly király és Anna hercegnő gyerekként nagyon ritkán vacsoráztak a szüleikkel. 


Via