Miután II. Erzsébet királynő meghalt, számos katonai cím szállt Károly királyra. Az átszerveződések már korábban elkezdődtek, de most újabb katonai címeket osztott ki a családtagjai között, így Katalin hercegné újabb titulusokkal gazdagodott. 

Katalin hercegné újabb címet kapott 

Katalin hercegné tavaly lett az Ír Gárda főparancsnoka, miután Vilmos herceg új címet kapott, így ezt a tisztség Wales hercegnéjére szállt. Komolyan veszi a feladatait, korábban már többször meglátogatta a gárdát, megnézte őket gyakorlás közben is. Most újabb címeket kapott, mivel a Buckingham-palota elkezdte átszervezni a kinevezéseket, így több családtag is új titulusokkal gazdagodott. Köztük van Katalin hercegné és Vilmos herceg is.

Őfelsége a király a trónra lépést követően nagy örömmel jelenti be további katonai kinevezéseket ad a királyi család dolgozói számára. Az új kinevezések továbbra is tükrözik a fegyveres erők és a királyi család közötti szoros kapcsolatot.

Katalin hercegné mostantól az Egyesült Királyság Királyi Haditengerészetének, haditengerészeti repülési komponensének a főparancsnoka, a Queen’s Dragoon Guard főezredese és tiszteletbeli királyi légiparancsnoka a brit Királyi Légierő Coningsby állomásának.

Vilmos herceg portfóliójában három új feladat is szerepel. Vilmos mostantól a Mercian Regiment és a Army Aviation Corps ezredesi címét viseli, és jelenleg a RAF Valley tiszteletbeli királyi parancsnoka. Korábban ezen a légibázison dolgozott ő maga is pilótaként. 

Katalin hercegné és Vilmos herceg mellett új címeket kapott Kamilla királyné, Eduárd herceg, Anna hercegnő és Zsófia hercegné is. Mindannyian újabb katonai kinevezésekkel gazdagodtak. 


Via