Úgy tűnik, hogy Károly király készen áll arra, hogy megtörje a hagyományokat! A brit uralkodó fontos döntést hozott meg a koronázás előtt, amire most fény derült.

Nincs új kesztyű és kardöv 

A megkoronázott brit uralkodók új kesztyűt és kardövet kapnak a koronázásra, de Károly király úgy döntött, hogy neki erre nincs szüksége, ezért elszakad a hagyományoktól és újrahasznosítja azokat a darabokat, amelyeket a nagyapja, VI. György király 86 évvel ezelőtt viselt a koronázásán. Erre még nem volt példa a brit királyi családban. 

Spórolni is akart

Károly király azt akarta, hogy abban is különbözzön a  koronázása, hogy jóval olcsóbb legyen, mint az édesanyjáé vagy a nagyapjáé volt. Azonban ez nem egészen jött össze, mert egy új biztonsági törvény miatt rengeteg pénz ment el a plusz védelemre és biztonsági emberekre.

Rengeteg ember az utcákon

Károly király koronázása előtt néhány órával már tömve vannak London utcái, hiszen rengeteg ember kíváncsi a ceremóniára. A brit uralkodó, Vilmos herceg és Katalin hercegné pénteken köszöntötték a Buckingham-palotánál várakozó tömeget, pedig ez nem is volt a próbakoronázás része, egész egyszerűen úgy érezték, hogy meg kell tenniük, ha már ennyi ember eljött miattuk. 

Via