Rossz hír Károly király koronázásának a napján: sajnos minden esély megvan rá, hogy a ceremóniát elmossa az eső. Jelenleg Londonban csak felhős az idő, de ha az előrejelzésnek hinni lehet akkor bizony hamarosan szakadhat az eső. Az biztos, hogy esőkabátra szükség lesz azoknak, akik a brit fővárosból követik az eseményeket! 

Vilmos herceg is együtt drukkol a britekkel 

Az időjárás Nagy-Britannia-szerte változékonynak tűnik, sokfelé záporokkal vagy hosszabb esőzésekkel. Néhány heves, zivataros felhőszakadás várható vasárnap

- közölte a brit meterológiai szolgálat, de hozzátették, hogy szombaton sem sokkal jobb a helyzet, ugyanis felhős az idő, és bizony az esőre is nagy esély van.

Vilmos herceg a héten a londoni Sohóban található Dog & Duck Pubban tett látogatást, ahol elmondta, hogy ő is drukkol az időjárásnak, és reméli, hogy nem mossa el az eső a nagy napot. 

Elmaradhat a repülés?

A rossz hír: ha az időjárás nagyon csúnya lesz elmaradhat a Buckingham-palota feletti repülés, ezért is imádkoznak sokan Londonban, hogy legalább néhány óráig ne kelljen számolniuk a zivatarral.  Nem meglepő egyébként a rossz idő, mert Erzsébet királynő és VI. György koronázására sem a napsütés volt jellemző. Sőt, Károly király nagyapjának a koronázásán kifejezetten sok eső esett 1937-ben. Az biztos, hogy a brit uralkodó és Kamilla királyné is azért imádkoznak, hogy minden gördülékenyen menjen, ahogyan azt eltervezték. 

Via