Korábban már kiderült, hogy Károly királynak más elképzelései vannak a monarchiáról. Már walesi hercegként is a takarékosságra törekedett, királyként pedig egymás után vezeti be az újításokat. A legújabb terve azonban alaposan felháborította az embereket.

Károly király leépítéseket tervez 

Az uralkodó már korábban elárulta, hogy modern király szeretne lenni, aki kevesebbet pazarol. Korábban már vezetett be változásokat, és az sem biztos, hogy beköltözik a Buckingham-palotába, hiszen nagyon drága a fenntartása. Most kiderültek a legújabb tervei, mivel a személyzet 20%-át szeretné elküldeni. 

Az informátorok szerint Károly király a leépítéseket azzal indokolja, hogy nagyon sok olyan ember van, aki ugyanazt a feladatot végzi el. Így az összevonásokkal, átszervezésekkel másképp tudják majd elosztani a feladatokat. 

Valójában azt gondolják, hogy az összes palotában túlságosan nagy a személyzet. Túl sok asszisztens van az asszisztensekhez képest. A király és a királyné legszívesebben magasabb bért fizetnének az embereknek, de kevesebb emberük lenne

– mesélte egy bennfentes. 

Az információk szerint Károly király és Kamilla királyné azt gondolják, hogy jobb módszer lenne, ha inkább átszerveznék a feladatokat, és magasabb bért tudnának fizetni. A hírek szerint az alkalmazottak nem örülnek a hírnek, mivel nagyjából az összes palotát érinti. 

Károly király folyamatosan modernizál 

Az uralkodó korábban már elárulta, hogy szeretné, ha kevesebben dolgoznának aktívan a királyi családnak. Úgy véli, hogy a nagy monarchia hatalmas terhet ró az államra, éppen ezért döntött a modernizálás mellett. 

Anna hercegnő korábban egy interjúban elárulta, hogy korábban ez a javaslat még helytálló lehetett volna, de mostanra sokkal kevesebben dolgoznak, így annyira nem jó ötlet. 


Via