Állami vacsorát tartottak a Buckingham-palotában, az eseményre Katalin hercegné is meghívást kapott. Ilyenkor szinte mindig tiarát visel, de most nem a kedvencei közül választott, hanem egy nagyon régi darabban jelent meg. 

Katalin hercegné tiarája fontos jelentéssel bír 

A fogadáson Katalin hercegné egy fehér Jenny Packham ruhában volt, amit strasszokkal, gyöngyökkel hímzésekkel díszítettek. Korábban láthattuk már hasonló ruhában, a koronázás előtti fogadáson. A káprázatos esélyihez tiarát is viselt, de most nem a Lover’s Knot Tiara volt rajta, hanem egy sokkal különlegesebb darab.

Katalin a Strathmore Rose Tiara nevű ékszerrel jelent meg, ami korábban Erzsébet királynéé volt. Az anyakirályné 1923-ban kapta ajándékba a szüleitől, nem sokkal az esküvője előtt. Az információk szerint Erzsébet királyné maga választotta ki az ékszert, ami passzolt a kor divatjához.

katalin-hercegne-tiara-2023
Yui Mok / POOL / AFP

A virágos tiara csupán pár fotón szerepel, mivel Erzsébet királyné nagyon ritkán viselte. Legutoljára az 1930-as években vette fel, azóta pedig senkin sem lehetett látni. Sokan azt gondolták, hogy az ékszer szerkezete meggyengült, így nem alkalmas hordásra. Ez a teória megdőlt, hiszen Katalin hercegné végre viselte!


Via