Katalin hercegné és Vilmos herceg legidősebb gyermeke, György herceg egy napon nagy valószínűséggel király lesz. Így bizonyos szempontból rá más szabályok vonatkoznak, mint a testvéreire. Nincs könnyű helyzetben, de a szülei mindent megtesznek, hogy átlagos gyerekkora legyen

György herceg így tanulja meg a királyi életet 

Korábban már volt róla szó, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg sokáig nem mondták el György hercegnek, hogy egy napon király lehet belőle. Vilmos herceg egészen kicsi volt, amikor megtudta, hogy trónörökös, a nyomás pedig egészen gyerekkorától vele volt. Sokszor szorongott gyerekként, így nem szerette volna, ha György hercegnek ezt át kell élnie. Éppen ezért Katalin hercegnével csak 7 évesen árulták el György hercegnek az igazat. 

Duncan Larcombe, királyi önéletrajz-író elárulta, hogy Katalin hercegné az elmúlt években alaposan megtervezte, hogy miként avassák be György herceget a királyi életbe. Miután elárulták neki az igazat, egyre több nyilvános eseményen vesz részt és egyre komolyabb. Többek között azt is Katalin hercegné javasolta, hogy György herceg a sporteseményeken viseljen öltönyt. 

Vilmos lelkes volt az ötletért, hogy focimezt vegyen fel, de Katalin nemet mondott. Megmutatta Györgnek, hogy a „kötelesség” más megközelítést igényel… meg kell tanulnia felvenni a királyi páncélt

– magyarázta a szakértő. 

Ettől függetlenül mindig arra bíztatják György herceget, hogy a sporteseményeken nyugodtan nyilvánítsa ki az érzelmeit. Mivel fontosnak tartják, hogy ne rejtse el a személyiségét. Katalin hercegné és Vilmos herceg figyelnek arra, hogy György herceget apránként vezessék be a királyi életbe, éppen ezért nem viszik el minden nyilvános eseményre. Legtöbbször sporteseményeken jelenik meg, melyeket láthatóan nagyon élvez. 


Via