Sokan azt gondolnák, hogy a királyi család tagjai zárt ajtók mögött is tartják magukat bizonyos szabályokhoz, ám ez távol áll a valóságtól. Az elmúlt években már többször volt arról szó, hogy a családtagok különféle aranyos beceneveket használnak. Károly király például egy kifejezetten különlegeset kapott. 

Károly király ezt a becenevet kapta György hercegtől és Sarolta hercegnőtől 

A királyi családban gyakoriak a becenevek, elég csak a néhai Erzsébet királynő Lilibet nevére gondolni, amit egész életében használt a család. Harry hercegnek és Meghan Markle-nek olyannyira meg is tetszett, hogy ezt a nevet adták a kislányuknak. De más beceneve is volt, például a Gan-Gan, amit György hercegtől kapott. 

Károly királynak szintén van beceneve, amit az unokáitól kapott, a királyi család szakértői elárulták, hogy Wales nagypapa néven szólítják. A nevet még évekkel ezelőtt kapta, amikor György herceg és Sarolta hercegnő csupán pár évesek voltak. 

Manapság már mást használhatnak

A BBC szakértői szerint a beceneve az utóbbi időben lehet, hogy megváltozott, hiszen tavaly szeptember óta ő az uralkodó, és Vilmos herceg lett Wales hercege. A történészek elárulták, hogy Károly király korábban a saját nagyapját, V. György királyt, Anglia nagypapának nevezte, így nem kizárt, hogy jelenleg ezt használják az unokái is. Igazán aranyos gesztus lenne, és az egész család tiszteleghetne a hagyományok előtt. 

Korábban kiderült, hogy Kamilla királyné unokái szintén adtak egy becenevet Károly királynak. A szokatlan névről Tom Parker Bowles beszélt, egy 2021-es interjúban elárulta, hogy a gyerekei az Umpa becenevet adták az uralkodónak.  


Via