Katalin hercegné koronázási outfitje mindenkit levett a lábáról. Nem csoda, a csodálatos ruha nemcsak látványos volt, de komoly jelentéssel is bír. 

Katalin hercegné ruhájára megérte várni

Egy egész világ várta kíváncsian, vajon Katalin hercegné milyen ruhában jelenik meg a koronázáson. A megjelenése tökéletesen passzolt Sarolta hercegnőjéhez, hiszen mindketten egy elefántcsont színű, egyedi Alexander McQueen selyem krepp ruhát viseltek.

Katalin hercegné ruhájára rózsákat, nárciszokat, lóheréket, és máriatöviseket hímeztek, amelyek Angliát, Skóciát, Walest és Észak Írországot jelképezték. 

Ahogyan az várható volt, Katalin hercegné kihagyta a tiarát, és helyette egy díszes Jess Collett x Alexander McQueen virágkoronát választott. Ezüst koszorúja amellett, hogy Károly király a természet iránti szeretetére utal, más jelentéssel is bír. Ezzel utalhatott a brit szimbólumra, a Zöld Emberre, aki a koronázási meghívókon is szerepelt, és aki a az újjászületést szimbolizálja. 

Diana hercegné előtt is tisztelgett

Ezen kívül viselte még a státuszát tükröző köpenyét, és ékszerválasztásainál is figyelt arra, hogy mély jelentéssel bírjanak a kiegészítők. II. Erzsébet királynő nyakláncát, valamint Diana hercegné gyémánt és déltengeri gyöngy fülbevalóját láthattuk rajta. 

Katalin hercegné megjelenésében az is lenyűgöző, hogy a szimbólumok, amelyek a ruhát díszítik egyáltalán nem tolakodóak. A lehető legstílusosabban sikerült belecsempészni viseletébe a szimbólumokat, jelzéseket.

via