Márciusban jelentette be Katalin hercegné, hogy rákot diagnosztizáltak nála. Videóban mesélt a betegségéről, ám a legfrissebb információk szerint még nem akar beszélni róla. Azonban a betegsége híre kiszivárgott, és zsarolták vele. 

Katalin hercegné kénytelen volt bejelenteni a betegségét 

Nem lehet tudni, hogy pontosan mikor kapta meg a diagnózisát Katalin hercegné. Bár az angol lapok sokat találgattak, az időpontot nem sikerült tisztázni. Az biztos, hogy a hercegné március 22-én jelentette be a betegségét egy videóüzenetben. Sokak szerint ezzel a felvétellel akarták eloszlatni a konteókat, de most egy palotai forrás ezt megcáfolta. 

A palota egyik bennfentese nyilatkozott a Daily Mailnek, és azt állítja, hogy a bejelentést még húzni szerették volna. De Katalin hercegné betegsége kiszivárgott, és többen is felvették a kapcsolatot a Kensington-palotával, és azzal fenyegetőztek, hogy elárulják ők a diagnózist. A forrás szerint mindenképpen nyilvánosságra akarták hozni a betegséget, ezért a palota munkatársai sürgették a bejelentést. Attól tartottak, hogy a hercegné diagnózisa még nagyobb nyilvánosságot ér el, azelőtt, hogy megtehetné a bejelentést. 

Bármi is volt az ok, Katalint az elismerés megerősítette, hogy helyes döntés volt

– magyarázta a forrás a lapnak. 

Pár héttel ezelőtt nagy megdöbbenést okozott, hogy Katalin hercegné műtétje körül sok volt a botrány, mivel kiderült, hogy megpróbálták lemásolni a leleteit. Az ügyben belső vizsgálat indult a londoni klinikán, ahol megoperálták. Nem tudni, hogy kik próbálták zsarolni a Kensington-palotát, erről a forrás nem számolt be. 


Via