Két generációt választ külön egy keresztnév: a mostani tizen-huszonévesek a Kylie keresztnévről Kylie Jennerre asszociálnak, az idősebbek viszont Kylie Minogue-ra. Kettejük közül az utóbbi, az OG Kylie beszélt most a névegyezőség nehézségeiről a Watch What Happens Live című műsorban.

Még 2014-ben volt, hogy Kylie Jenner megpróbálta márkanévként levédetni a keresztnevét. Erre nyújtott be egy ellenkérelmet a druszája, és sikerrel meg is akadályozta, hogy egyedül a fiatalabb Kylie-é legyen ez a híres, ötbetűs szó.

Kylie Minogue friss nyilatkozatában ragaszkodik hozzá, hogy semmi személyes nem volt ebben a dologban, mindössze üzleti döntés volt, hogy jogi úton is kiállt önmagáért. Így magyarázza, hogy miért érezte szükségesnek ezt a lépést:

amikor engem Kylie-nak elkereszteltek... Azt hiszem, egyetlen Kylie-val találkoztam életemben, aki nálam idősebb volt, szóval elég szokatlan [volt ez a név korábban]. Egy életen át védtem és építettem a brandemet, úgyhogy ezt muszáj volt megtenni.

Azzal kapcsolatban, hogy mi lett a jogi procedúra vége Kylie Jennerrel, a következőt mondja:

megállapodtunk.

Négy beszédes évszám a fentiekkel kapcsolatban:

  • 1979: Kylie Minogue showbiz-karrierje megkezdődik Ausztráliában egy sorozatszereppel;
  • 1988: Kylie Minogue énekesnőként világsztárrá válik a „Kylie” című albummal;
  • 1996: Kylie Minogue bejegyezteti saját honlapját, a kylie.com-ot, hiszen ekkor már lassan egy évtizede ezen a néven ismeri az egész világ;
  • 1997: megszületik Kylie Jenner.

Mindenesetre a fent említett, 2014-es megállapodás vége az lett, hogy 2015-ben beindult Kylie Jenner cége Kylie Cosmetics néven. Az énekesnő elárulja, hogy bár szívesen összejönne egyszer Jennerékkel, még sosem találkozott velük. Vagy úgy kéne fogalmazni, hogy Jennerék még sosem talákoztak Kylie Minogue-gal? Hmm.

További vicces adalék a fentiekhez, hogy hogyan oldotta meg ugyanezt a dilemmát az Instagram. Felmerül ugyanis a kérdés, hogy náluk kié legyen ez a keresztnév, ki legyen az, aki mindössze a keresztnevét használva instázhat, mint ahogy például az @eniko Insta a leghíresebb Enikőé, azaz Mihalik Enikőé. Hát az eredmény az, hogy a pophercegnő fiókjának címe @kylieminogue, az influenszer-realitysztárt pedig a @kyliejenner név alatt kell keresni, szóval a képmegosztó egyiküknek sem kedvezett. A @kylie Instagram egy töküres fiók ezer követővel.

Via