Bár Lajos herceg nagy valószínűséggel sosem lesz király, a jövőben különleges címet és fontos feladatokat kaphat. Legalábbis a szakértők szerint szinte biztos, hogy valamilyen formában támogatni fogja György herceget a jövőben. 

Különleges címet kaphat Lajos herceg 

Lajos herceg Katalin hercegné és Vilmos herceg legkisebb gyermeke, a herceg még csupán 5 éves, mégis hihetetlen rajongótábora van. Az emberek imádják a róla készült vicces videókat, fotókat. A népszerűsége nagy valószínűséggel később is megmarad majd, annak ellenére, hogy szinte biztos, nem lesz belőle uralkodó. Jelenleg negyedik a trónöröklési sorrendben, de később jóval hátrább kerülhet, ezért kicsi az esélye, hogy a korona közelébe kerüljön. 

A brit királyi családban hagyomány, hogy a hercegek az esküvőjük napján kapnak címet az uralkodótól. Így volt ez Vilmos herceg és Harry herceg esetében is. A szakértők szerint Lajos herceg a York hercege címet kaphatja majd ajándékba. Jelenleg York hercege András herceg, de a címet a halála után nem tudja majd tovább örökíteni. Ebben az esetben az visszaszáll a koronára, és ismét kiadhatóvá válik. 

Hagyományosan a címet mindig az uralkodó második fia kapja meg. Korábban York hercege volt Erzsébet királynő édesapja, majd András herceg kapta meg a címe. Éppen ezért logikusnak tűnik, hogy évtizedekkel később, majd Lajos herceg viselje. 

A hercegi cím mellett Lajos herceg a többi családtaghoz hasonlóan katonai címeket birtokolhat majd. Attól függően, hogy teljesít-e katonai szolgálatot, ezek lehetnek valódi kitüntetések vagy tiszteletbeli címek. 


Via