A Forbes magazin minden évben elkészíti a világ leggazdagabb embereinek listáját. Az idei top milliárdosok közé is bekerült néhány híresség, nem is csekély összeggel!

Ők a leggazdagabb celebek 2024-ben

A legtöbb milliárdos híresség valamilyen vállalkozás vagy együttműködésnek köszönhetően lett szupergazdag. Rihanna például a saját Fenty Beauty és a Savage X Fenty fehérneműmárkájának köszönhetően tudott bekerülni a topb, 1,4 milliárd dollárjával ő a 9. legvagyonosabb híresség. Jay-Z két alkoholmárkájának köszönheti elképesztő vagyonát, ő az 5. 2,4 milliárd dollárral. Michael Jordan pedig nem kis összegeket zsebelt be a Nike-val való együttműködésekért, 3,2 milliárdja a 3. helyre repítette.

Taylor Swift is felkerült ám a leggazdagabb hírességek listájára, elképesztő teljesítmény viszont, hogy ő kizárólag a zenei munkásságából tett szert ekkora vagyonra. 1,1 milliárd dollárjával a 14. leggazdagabb celeb ő. 

Kim Kardashian 1,7 milliárddal a 6., amit nagyrészt a SKIMS-nek köszönhet. Oprah Winfrey pedig a 4. helyen végzett 2,8 milliárddal.

Az első két helyet a filmipar nagyöregjei szerezték meg. Steven Spielberg lett a második 4,8 milliárd dollárral a zsebében. A leggazdagabb híresség 2024-ben pedig nem más, mint George Lucas 5,5 milliárd dolláros vagyonával, amit nagy részben onnan szerzett, hogy 2012-ben eladta a LucasFilmet a Disney-nek.

Via