Kiderült ugyanis, hogy Meghan Markle sussexi hercegné több mint 100 000 dollárt, vagyis több, mint 30 millió Forintot fizetett egy olyan cégnek, amely korábban több elnökjelöltnek valamint a korábbi First Ladynek, Michelle Obamanak is dolgozott.

Mindez abból az adóbevallásból derül ki, amelyet a The Sun szerzett meg. 

Ez az információ felerősítette azokat a sejtéseket, amelyek szerint a hercegné elkezdte politikai karrierjének építését.

A Meghan és Harry által vezetett nonprofit alapítvány Katie McCormick Lelyveld  PR-cégének fizetett, amelyről köztudott, hogy befolyásos vezetőkkel áll kapcsolatban. A cég pedig abban erős, hogy hírnévvel kapcsolatos politikai, jogi és pénzügyi tanácsokat ad.

Meghan már régóta kacérkodik a politikai pályával

A politikai kapcsolatokkal rendelkező PR-cégnek történő kifizetés újabb adalék Meghan Markle lehetséges politikai szerepvállalására. A hercegné már a 2016-os elnökválasztás során is felszólalt és nyíltan támogatta a Demokrata Párt elnökjelöltjét, Hillary Clintont. 2020-ban szavazásra bíztatta az embereket, 2021-ben pedig kiadott egy levelet, amelyben felszólította a kongresszust, hogy fogadjon el egy  fizetett szülői szabadság programot.

2020-ban arra is fény derült, hogy Meghan és Harry magánbeszélgetést folytatott egy kaliforniai kormányzóval.

Már akkor elindultak a találgatások Meghan politikai ambícióival kapcsolatban, ám a kormányzó hivatala akkor annyit közölt, hogy csak egy üdvözlő látogatásról volt szó, miután a hercegi pár úgy döntött, hogy Kaliforniában telepedik le.

Harry lehet az akadály?

Bármennyire is nagy a szerelem, pont Harry akadályozhatja Meghant karrier álmai megvalósításában. A  Netflix dokusorozata  és a herceg könyve ugyanis felesége számára is támadási felületet adhat.
Korábban a Demokrata Párt szintén szívesen fogadta volna Meghan csatlakozását, azonban lehetséges, hogy a Harry által elmondott és leírt tények miatt már nem látják szívesen a politikában. 

Via