Hihetetlen információ látott napvilágot Harry hercegről és Meghan Markle-ről! Ha azt gondolnád, hogy nincs új a nap alatt, akkor nagyot tévedsz, a hercegi pár kapcsán ugyanis rendre jelennek meg az újabb és újabb hírmorzsák, ezúttal például kiderült, hogy csupán heti egy órát dolgoztak 2021-ben. 

Munka az alapítványnál 

Mint ismert Sussex hercege és hercegnéje létrehozta az Archwell alapítványt, aminek missziója jót tenni. A honlapjukon azt írják: 

Dinamikus és hatásos programokat hozunk létre a rászoruló közösségek számára. Kulcsfontosságú szervezetekkel és vezetőikkel is együttműködünk az azonnali szükségletek azonosítása érdekében, célunk az értelmes kezdeményezések kidolgozása, valamint a hosszú távú változás előmozdítása (...) Minden tevékenységükben benne van az az alapvető meggyőződés, hogy kollektív jólétünk és mentális egészségünk a legfontossabb. Három fő pillérünk egy jobb online világ felépítése, az információiba vetett bizalom helyreállítása, és a közösségek felemelése. 

Heti 1 óra

Mindez csodálatosan hangzik, ám nagyon úgy fest, hogy Harry és Meghan tevőlegesen nem igen vesz részt az alapítvány munkájában, ugyanis állítólag 2021-ben mindössze heti 1 órát dolgoztak. A nonprofit szervezet 2021-es adóbevallása szerint legalábbis erre lehet következtetni, ami éves szinten konkrétan 52 órányi munkát jelent. Lássul be, ez azért nem túl sok, pláne annak fényében, hogy a királyi családból azért léptek ki, hogy kvázi a saját lábukra álljanak. 

Adományok

Persz fontos kiemelni azt is, hogy a heti egy óra standrard szövegnek minősül, az alapítvány további tisztségviselői neve mellett is ezt tüntették fel, így könnyen lehet, hogy a valóságban sokkal több órát töltöttek munkával az érintettek. A jótékonysági szervezetet egyébként Harry és Meghan a most 3 éves gyermekükről, Archie-ról nevezték el, az alapítvány pedig eddig több mint 3 millió dolláros támogatást osztott ki, azt követően,h ogy 13 millió dollárt gyűjtöttek össze két gazdag jótevőtől. 

(via)