Mint megírtuk, kellemetlen ok miatt utazott haza Londonba Harry herceg. Károly király fiát hétfőn a londoni Legfelsőbb bíróság előtt kapták lencsevégre, ugyanis a héten ő is részt vesz a Daily Mail elleni tárgyaláson. A herceg és sok más híresség  jogellenes információgyűjtés miatt nyújtott be keresetet. Most azonban a királyi család is szóba került a bíróságon.

Ezt mondja Harry herceg

Harry herceg állítja, hogy a Buckingham-palota eltitkolta előle a telefonhackeléssel kapcsolatos információkat. A sussexi herceg még a tárgyalás előtt nyújtotta be a tanúvallomását, amiben azt mondja, hogy a családi mottót követte, ami a következő: Soha ne panaszkodj, soha ne magyarázkodj, amikor a médiával foglalkozik. 

Édesanyám 1997-ben, 12 éves koromban bekövetkezett halála  miatt, és azért, ahogy a sajtó kezelte, mindig is kellemetlen kapcsolatom volt a médiával

- írta a tanúvallomásában Harry herceg.

Megszólalt Meghan Markle-ről is

Harry azt mondta, hogy amikor elkezdtek randevúzni Meghan Markle-lel egyre jobban idegesítette, hogy nem léphet fel a sajtó ellen, különösen azért, mert a párját folyamatosan támadták. Hozzátette, hogy amikor megszületett az első gyermekük, Archie a helyzet csak rosszabbra fordult, de ez köztudott, hiszen ezért is döntöttek a költözés mellett. 

A királyi család tagjai nem szólaltak meg az ügyben, de valószínűleg nem is fognak, hiszen Harry herceg botránykönyvére és a Netflix dokumentumsorozatra sem reagáltak.

Via