Hagyományosan május első hétfőjén rendezik meg a Met-gálát, amit gyakran a divatvilág Oscar-gálájának is szokás nevezni. A sztárok egymást túllicitálva próbálnak meg feltűnést kelteni, ami sokszor annyira jól sikerült, hogy hatalmas botrány kerekedik belőle.

Botrányos pillanatok a Met-gálán

Az eseménynek szigorú szabályai vannak, ennek ellenére mindig vannak olyanok, akik szeretik feszegetni a határokat. Volt, aki a vörös szőnyegen okozott nagy felháborodást, míg más egy interjú során mesélt durva dolgokat.  

Dohányzás 

A Met-gálának több szabálya is van, ezek közül az egyik legfontosabb, hogy tilos dohányozni a múzeumban. Ennek ellenére 2017-ben a celebek, többek között Bella Hadid és Dakota Johnson, beköltöztek a női mosdóba és a földön ülve cigiztek és pletykálkodtak. Az esetről fotók, videók készültek, ami sokakat felháborított. Később a kritikusok azt mondták, a hírességek még a műtárgyakra sincsenek tekintettel.

Verekedés 

2014-ben Jay-Z és Solange Knowles okozták a legnagyobb botrányt. Beyoncé testvére az afterparty előtt a liftben esett neki a rappernek. A nyilvánosságra hozott felvételen jól látszik, Solange felpofozta és rugdosta a hírességet, végül egy biztonsági őr vetett véget az incidensnek. A család 10 nappal később egy közleményben kért bocsánatot, de a verekedés okát azóta sem árulták el. 

Demi Lovat és a Met-gála

A híresség 2018-ban egy interjúban árulta el, két évvel korábban annyira kellemetlenül érezte magát, hogy otthagyta az egészet. Demi 2016-ban kapott meghívást, de elmondta, borzalmas élmény volt. Állítólag egy másik vendég okozott neki kellemetlen pillanatokat, de a nevét azóta sem árulta el. 

Kim és Marilyn Monroe ruhája 

Kim Kardashian 2022-ben Marilyn Monroe ruhájában jelent meg, ami hatalmas felháborodást váltott ki. A ruha csupán pár percig volt rajta, ennek ellenére megsérült. Sokan úgy vélik, Kim tönkretette a ruhát, és nem lett volna szabad felvennie. Ripley's Believe It or Not, ahol az ikonikus darab található később cáfolta ezeket a vádakat, de az embereket nem győzték meg. 

Tom Ford kritikája 

Tom Ford divattervező az esemény után fogalmazott meg durva kritikát a gáláról és a vendégekről. A tervezőt Katy Perry 2019-es hamburgerruhája akasztotta ki, a következőket mondta róla.

Régebben nagyon elegáns emberek nagyon szép ruhákban jártak egy 18. századi kiállításra.


(via)