Szinte nincs ember, aki ne ismerné Shakirát, aki egyedülálló hangjának és szexi táncmozdulatainak köszönhetően mindig is kiemelkedett a popdívák közül. Éppen ezért is nem értették sokan, miért nincs szerencséje a szerelemben. 

Shakira először beszélt a válásáról

Élete mind szakmailag, mind magánéletileg 2010-ben érte el a csúcspontot, hiszen ő énekelte a foci VB slágerét, valamint ez a munka kapcsán megismerte későbbi férjét Gerard Piqué-t is. 

2013-ban Shakira úgy nyilatkozott erről az időszakról, mint egyfajta megmentésről. 

Egy időre elvesztettem a hitem, azt gondoltam, Isten nem létezik. Aztán találkoztam Gerarddal, és kisütött a nap. 

Akkor még nem gondolta, hogy 11 év után válással végződik majd a legnagyobbnak tartott szerelem, és hogy az elválásban egy harmadik fél is szerepet játszik majd, amíg neki az adócsalással kapcsolatos vádakkal kell megküzdenie. 

Az énekesnő bevallása szerint ez az időszak pokolian nehéz, ám ő ott keres menedéket, ahol mindig: a zenében. 

„Csendben maradtam, próbáltam feldolgozni ezt az egészet magamban. Nehéz erről mit mondani, mert minden lépésünket figyelik az emberek, egyértelmű, hogy ez nem egy hétköznapi szituáció. Azt pedig ne felejtsük el, hogy nemcsak nekem nehéz, de a gyerekeim is megszenvedik. A paparazzik sátrat vertek a házam előtt, és állandóan figyelnek minket. A hét minden napján, éjjel és nappal ott vannak. Nincs már hely, ahová menekülhetnék előlük. 

Megpróbáltam eltitkolni a helyzetet a gyerekeim előtt. Igyekszem megtenni értük mindent, és megvédeni őket mindentől, mert ez az első számú küldetésem az életben. Mégsem tudok mindent kivédeni. Hallanak dolgokat a barátaiktól, az iskolában, de a neten is rábukkanhatnak erről szóló cikkekre. Nyilván ez mélyen érinti őket.

Úgy érzem, életemnek ebben a pillanatában, amely talán életem egyik legnehezebb, legsötétebb órája, a zene hoz fényt. Minden, amin keresztülmegyek, tükröződik az általam írt szövegekben.

Valószínűleg ez életem legsötétebb időszaka. Közben pedig azokra a nőkre gondolok, akik ugyanilyen nehéz helyzetben vannak mint én,  vagy ennél is nehezebb helyzetben. Azoknak a nőknek, akik hisznek az olyan értékekben mint a család, akiknek az volt élete álmuk, hogy családban élhessenek, ez életük legfájdalmasabb kihívása."

Shakira azt is elmesélte, hogyan tud ennyire erős maradni a gyermekei előtt. 

Mindig emlékeztetem magam arra, hogy példát kell mutatnom a gyerekeimnek, olyannak kell lennem, amilyenné szeretném, hogy ők is váljanak.

Az énekesnő bevallotta, hogy úgy érzi, korábban a gyermekek miatt fel kellett áldoznia karrierjét. A mai napig nem bánja, hogy így tett, de sérelmezi, hogy ő még más országba is költözött, hogy támogassa férjét, ő pedig ilyen egyszerűen túllép rajtuk. 

Shakira nem kerülte ki az adócsalással kapcsolatos kérdéseket sem. Azt mondja, ő mindent kifizetett, és az őt ért vádak hamisak, amit be is fog bizonyítani, mert úgy érzi, ez egy elvi kérdés. 

Via