A 2022-es év hangja Solyom Berni lett, aki ByeAlex mentoráltjaként zsebelte be a megtisztelő címet. A fiatal tehetség már a verseny eleje óta kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, sokan már az előválogatós produkciója óta sejtették, ő lesz a befutó. 

Verhetetlen volt

Solyom Berni gyakorlatilag verhetetlen volt a 2022-es X-faktorban. Az első élő showtól kezdve az összes szavazást megnyerte, a finálét pedig főlényes győzelemmel zárta végül. Az első körös szavazásnál csaknem 43 százalékkal került a többiek elé, Kevin több mint 31 százalékkal lett második, Luca pedig a szavazatok közel 26 százalékát kapta. 

Berni  pedig a második körös szavazás során is mindent vitt, elképesztő fölénnyel aratott győzelmet, a szavazatokt több mint 61 százalékát birtokolta. A fiatal énekesnő a győzelemmel nem csak 12 millió forintot nyert, hanem már az is biztos, hogy jövőre felléphet a Sziget fesztiválon. 

Nagyon várja a Szigetet 

Berni a döntő perceit követően elmondta, nagyon szeretne dalokat írni, s bízik benne, hogy erre a közeljövőben lesz is lehetősége, hisz a Szigeten már a saját szerzeményeivel tudjon majd fellépni 2023-ban. 

Nagyon nagyon várom már a Szigetet és az előkészületeket. 

– mondta.