Valószínűleg te sem fogsz meglepődni azon, hogy a Stranger Things a Netflix egyik legsikeresebb sorozata, ha nem A LEGSIKERSEBB. Már az első három évad is több rekordot megdöntött, de az új szezon minden eddigit túlszárnyalt! Képzeld, olyan jól startolt, hogy már a nyitóhétvégén összesen 287 millió órán keresztül nézték a felhasználók, erre eddig egy produkció sem volt képes.

Ez egyébként pont jól jött a streaming-óriásnak, mivel az elmúlt hónapokban drámaian lecsökkent a felhasználóik száma. Ráadásul a hírek szerint elképesztő költségei voltak az új évadnak. Most kapaszkodj meg, egyetlen rész nagyjából 30 millió (!) dollárba került, ami azt jelenti, hogy az egész évad kb. 270 millió dollár kiadást jelent. Összehasonlításképp, ebből simán kijön egy egészestés monumentális Marvel-film...

Hozzá kell tenni, hogy a Netflix bevetett egy apró cselt is! Ugyanis mostmár nem a letöltések számát nézi, hanem a képernyő előtt eltöltött időt. Azzal pedig, hogy a presztízssorozatait ennyire elnyújta (egy rész átlagosan 75 perc), lényegében a saját felülete elé szegezi a nézőket, ezzel pedig képes lehet egy időre maga mögé szorítani az HBO Maxot, vagy a most induló Disney+-t!

Via