Manapság Taylor Swift az egyik legnépszerűbb énekesnő. 10 albuma jelent meg eddig, ha nem számoljuk az ismét felvett albumokat. Jelenleg is tart az új turnéja, a The Eras Tour, emellett tavaly a Spotify leghallgatottabb előadója lett. Már ez is elég lenne, de a Grammy-gála színpadán törénelmi pillanatot élt át. 

Taylor Swift ezzel megelőzött mindenkit 

Novemberben hirdettek ki a 66. Grammy-díj jelöltjeit. Taylor Swift a Midnights című albumával 6 jelölést szerzett. Már akkor elárulták a szakértők, hogy történelmet írhat. Az albumot jelölték az év albuma kategóriában, ha Taylor megnyeri, akkor ő lehet az első előadó, aki 4 alkalommal is hazavihette ezt a díjat. 

Taylornak végül a 6 jelölésből kettőt sikerült díjra váltani. Megkapta a legjobb pop albumért járó elismerést és a Midnights lett az év albuma. Az énekesnő ezzel megszerezte a 14. Grammy-díját, és történelmet is írt. Korábban a Fearless, 1989 és a Folklore albumokkal szintén elnyerte a legjobb albumnak járó elismerést.

Számomra a díj a munka. Csak annyit szeretnék tenni, hogy továbbra is ezt csinálhassam. Annyira szeretem. Nagyon boldoggá tesz. Hihetetlenül lenyűgöz, hogy néhány embert boldoggá tesz, aki erre szavazott. Csak annyit szeretnék, hogy ezt csináljam. Szóval nagyon köszönöm, hogy lehetőséget adtatok arra, hogy azt csináljam, amit annyira szeretek

– mondta Taylor a beszédében.

Taylor vasárnap este nem csupán történelmet írt, mivel nagy bejelentést is tett a színpadon. Elárulta, áprilisban érkezik a 11. albuma, ami a The Turtured Poets Department címet viseli. 


Via