Vannak olyan dolgok, amikről nincs olyan, hogy valakinek ne lenne véleménye, és Tóth Gabi személye, karrierje és válása pont ebbe a kategóriába tartozik. Most Somogyvári Dániel mondta ki, amit rengetegen gondolnak.

Szaktekintély nyilatkozott

Somogyvári Dániel nevét lehet, hogy nem ismered, de az ő segítségével szerzett zenéket biztosan. A fiatal producer olyan előadók produkcióiban működik közre, mint ByeAlex, Azahriah, Desh, Manuel, Hiperkarma, Follow the Flow, Szakács Gergő, illetve Mish.

Somogyvári Dániel most az Indexnek adott interjút, és rengeteg kulisszatitkot megoszt a produceri munkáról, de az egyik legfontosabb üzenete, hogy szerinte azok a sztárok tudnak érvényesülni, akik maguk is dalszerzők:

nem a patikamérlegen kimért steril popzenére, hanem önazonos dalokra és előadókra van szüksége az embereknek.

Persze azért lehetne ellenpéldákat mondani a múltból és a jelenből egyaránt, hiszen például annak ellenére, hogy Kylie Minogue-ot vagy Dua Lipát is jegyzik szerzőként az általuk előadott daloknál, az ilyen előadók legnagyobb slágereit elsősorban többszemélyes alkotói csoportok hozzák létre.

Ezért nincsenek Tóth Gabi-slágerek

Amíg Tóth Gabi nevét, arcát és magánéletét kb. az egész ország ismeri, addig a sztereotípia szerint sokkal kevesebben vannak, akik tudnának egy dalcímet mondani a volt Krausznétól, és még kevesebben, akik mondjuk el is tudnának énekelni egy refrént fejből. Ez Somogyvári Dániel szerint is így van, és az interjú egy pontján el is mondja, hogy miért:

ahhoz, hogy egy dal megérintse a fiatalokat, az előadónak az ő problémáikat, érzelmeiket kell megfogalmaznia. Ettől lesz a szemükben hiteles. Az olyan álszent előadókat, mint például Tóth Gabit, senki sem hallgatja, mert semennyire sem önazonos. A tapolcai nő haláltusáját vívta a zeneiparban, és végső elkeseredésében keresztény álruhát öltött, amiben sikerült összemoslékoskodnia magának egy mondvacsinált díjat, néhány koncertet, de leginkább a népharagot kivívnia. A Spotifyon annyian hallgatják, mint egy középszerű punkbandát.

A mondvacsinált díj alatt Somogyvári Dániel minden bizonnyal arra gondol, hogy idén Tóth Gabi nyerte a Petőfi Zenei Díjátadón az Év női előadója díjat, erről szól az alábbi poszt az Instagramon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tothgabi (@tothgabi)

Via