Tóth Vera és férje, Pauli Zoli legszívesebben Palkonyán töltik az idejüket, így egyértelmű volt, hogy az esküvőjüket is ezen a környéken szeretnék megrendezni. 

A nulláról kellett újrakezdeni

Az énekesnő és férje tudták, hogy a vendéglátóhelyük nem alkalmas erre, hiszen nem férne be a 100 fős vendégsereg, ezért merészebbet terveztek, egyenesen a hegytetőre szervezték a nagy napot. Igen ám, de az időjárás mindent borított, pusztán pár nappal a boldogító igen előtt.

Egy hegytetőn szerettük volna tartani, kicsit toszkán jellegű lett volna. Akárcsak az olaszoknál, a 100 fős vendégsereg nálunk is egy nagy, hosszú asztalnál, ült volna, amit gyönyörűen kidekoráltunk volna, tele gyertyákkal. Mi rendezvényeket is szervezünk, így nem volt ismeretlen a terep. Éppen ezért elég flottul megterveztük az egészet Palkonyára. Azért is kezeltük lazán a helyszínkérdést, mert ebben az időszakban nem szokott ott esni az eső. Legalábbis az elmúlt 20 évben. Néha egy-egy zápor előfordult, de most napokkal előtte is esett az eső, és nem lehetett már úgy felmenni a hegyre, ahogyan szerettük volna. Bútorokat kellett volna pakolni, és ugyan talonban volt egy sátor is, de ebben az esetben nem működött volna. Egyébként nem is szerettem volna sátrat, mert ugyan tudom, hogy ma már nagyon szépen meg lehet csinálni egy sátras esküvőt is, de elvette volna a panorámát, a kilátást a hegytetőről.

Tóth Verát a ruhájának tervezője mentette meg

Nemrég nyitott meg a Daalarna Garden, a Daalarna rendezvényhelyszíne, ám esküvőket itt még nem tartották. Mégis egyértelmű volt Tóth Vera számára, hogy ez lehet a megoldás a helyszínproblémára. 

Szerda reggel hívtam Benes Anitát, hogy nagy szükségem lenne a segítségére. Tudtam, hogy le kell fújnunk az esküvőt, ha ő nem segít. Életem végéig hálás leszek neki, mert szerda este már jött is a válasz, hogy tarthatjuk a Daalarna Gardenben, ami hivatalosan csak jövőre nyit ki, így az idei évre – nagy szerencsénkre – még nem szerveztek oda esküvőket.

Tóth Vera úgy érzi, az igennel révbe ért

Az énekesnő egyébként azért is nagyon hálás a tervezőnek, aki konkrétan megmentette a nagy napot, mert tisztában volt vele, hogy az esküvő lefújása olyan sebeket ejtett volna rajta, amelyekkel nagyon nehezen birkózott volna meg. 

Nagyon hálás vagyok Benes Anitának, neki köszönhetjük, hogy végre révbe értünk. Ha nem mehetünk a Daalarna Gardenbe, akkor le kellett volna fújnunk az esküvőt. Nem volt más opció. Ha elmaradt volna, lett volna egy olyan üresség bennünk, ami nem tudom, milyen irányba fordulhat el. A sok éves megpróbáltatásnak, önismereti tréningnek, tapasztalásnak volt ez az ünnepe.

Az esküvőről további exkluzív fotókat a  Secret Stories interjújában  találsz.