Az elmúlt hetekben ritkán mutatkozott Vilmos herceg, csak akkor lehetett látni, amikor Katalin hercegnét látogatta meg a kórházban. Szerdán azonban visszatért a hivatalos feladataihoz, részt vett egy gálán, ahol beszédet is mondott. 

Vilmos herceg katalin hercegnéről is beszélt

Katalin hercegnét január közepén műtötték meg, majd 2 hetet töltött kórházban. A királyi család akkor közleményt adott ki, amiben elárulták, Katalin hercegné áprilisig nem vállal hivatalos feladatokat. Vilmos herceg naptárját is kiürítették, hogy több időt tudjon a családjával tölteni, és segítsen Katalin hercegnének. 

Szerdán azonban hivatalosan is visszatért, és ismét látható volt egy nyilvános eseményen. A trónörökös a londoni légimentő-szolgálat gáláján vett részt, a szervezetnek egyébként ő a védnöke. Az eseményen Vilmos herceg beszédet is mondott, amiben megemlítette Katalin hercegnét és Károly királyt. 

Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a feleségemnek és az édesapámnak küldött kedves támogató üzenetekért is, nagyon sokat jelentenek mindannyiunknak, különösen az elmúlt napokban. Mondhatni, az utóbbi hetek számunkra is inkább orvosi dolgokról szóltak, ezért úgy gondoltam, eljövök egy légimentő-rendezvényre, hogy kiszakadjak végre ebből az egészből

– viccelődött Vilmos herceg. 

Vilmos herceg korában pilótaként dolgozott, így nem véletlen, hogy ő a szervezet védnöke. A beszédében méltatta a légimentők munkáját. Egyébként egy különleges sztárvendég is megjelent, mivel ott volt Tom Cruise. 

Meg kell ragadnom az alkalmat, hogy megemlítsem pilótatársamat, Tom Cruise-t is. Tom, hatalmas köszönet neked a ma esti támogatásodért. És Tom, jó lenne, nagyra értékelném, ha a következő Mission Impossible-hez nem kérnéd kölcsön egyik új mentőhelikoptert sem. Mindannyian láttuk a filmvásznon, hogy – hogy is mondjam – te másképp értelmezed a „normális igénybevétel” fogalmát, mint mi, többiek. Ez nem az a fajta, amit se perc alatt rendbe lehet hozni.


Via