Ha létezik olyan étel, amit szinte mindenki szeret, akkor az a palacsinta. Sokoldalúságának köszönhetően ugyanis bárki megtalálhatja a neki legjobban tetsző ízvilágot. Kakaós, lekváros, nutellás, mogyoróvajas, túrós...mindegyik isteni, és akkor még nem beszéltünk az amerikai meg a francia palacsintáról, a citromos szuflésról meg pláne. Most azonban maradjunk a hagyományos vonalon: ha szeretnél egy egyszerű, de nagyszerű palacsintát összedobni desszertként, akkor most megmutatjuk azt a tökéletes receptet, amivel fixen sikerrel jársz. 

Hozzávalók 

  • 100 gramm átszitált liszt 
  • 2 tojás 
  • 300 ml tej (ha laktóz érzékeny vagy, akkor laktózmentes)
  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • egy csipet só 

Elkészítés 

Először is tedd az 100 gramm, átszitált lisztet és a csipet sót egy nagyobb méretű keverőtálba. A liszt közepén csinálj egy kis mélyedést, akár a kezeddel, akár egy kanállal, majd a közepébe mehet a két tojás. Ehhez mehet első körben kb. 50 ml tej és az olaj. Egy robotgép segítségével dolgozd össze a hozzávalókat, eközben pedig folyamatosan adagold hozzá a tejet. Addig keverd a masszát, amíg az sűrű, krém állagú nem lesz. Ha ez megvan, akkor az enyhén olajozott, felhevített serpenyőbe mehet is a tészta. Egy merőkanál segítségével könnyedén átöntheted a masszát a serpenyőbe. Ahhoz, hogy mindenhova jusson a tésztából, érdemes enyhén megdönteni a serpenyőt. Így kaphatsz ugyanis egyenletes réteget. A palacsinta mindkét oldalát úgy 30-35 másodpercig kell sütni, ez idő alat tugyanis szép aranyszínűre pirul. Ha ügyes vagy, akkor simán megfordítot a serpenyőben, de ha nem mered egy kicsit sem felrepíteni a levegőbe, akkor egy spatula segítségével nyúlj alá és úgy fordítsd meg. Ha kész, akkor pakold őket egy tányérra és már tálalhatod is. 

(via)