Megvan a tökéletes palacsinta receptje!

Ne is keresd tovább, mert mutatjuk a receptet, amivel tökéletes palacsintát készíthetsz!

Megvan a tökéletes palacsinta receptje!

Bár elsőre írtó egyszerűnek tűnik, mégsem olyan könnyű finom, könnyű palacsintát sütni, ami mellesleg nem ragad le. Fogadjunk, hogy legtöbbször neked is sokadjára kell nekifutnod, hogy ne égjen le, a végeredmény pedig vagy száraz és törik, vagy fojtós, túl édes vagy esetleg íztelen. Nos, ha kipróbálod a mi receptünket, biztosan nem akarsz majd másképp palacsintát sütni, ez a verzió ugyanis habkönnyű, sósan és édesen is fogyaszthatod, sőt még magában is isteni, ráadásul nagyon-nagyon nehéz odaégetni.

Hozzávalók 22-25 darabhoz:

  • 40 dkg liszt
  • 4 közepes tojás
  • 5,5 dl tej
  • 4,5 dl szénsavas ásványvíz/szódavíz
  • 1 nagy csipet só
  • 1 dl napraforgó olaj

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverd el a tojásokat a tejjel és az ásványvízzel. A liszthez add hozzá a sót, majd folyamatos kevergetés mellett adagold a folyadékhoz.
  2. Ha csomómentesre keverted, öntsd bele az olajat is, majd tedd félre 10-15 percre pihenni.
  3. Egy serpenyőt olajozz ki, figyelj rá, hogy mindenhova jusson, a felesleget viszont itasd fel. Többre nem lesz szükséged, tökéletesen elég, ami a tésztából kisül. Forrósítsd fel a palacsintasütőt és egyesével süsd meg a tészta mindkét oldalát!
palacsinta

Fotó: Getty Images

Cosmo-tipp:

  • Semmiképp se tegyél bele cukrot vagy vaníliás cukrot, ugyanis ettől könnyen leég! Bőven elég, ha a tötleléket édesíted, ráadásul így akár sós palacsintákat is készíthetsz.
  • Figyelj arra, hogy ne kavard túl a masszát! Az ásványvíztől lesz légies, könnyű a tészta, viszont ha kikavarod a buborékokat, sokkal nehezebb, töményebb lesz a végeredmény.
  • Ha úgy látod, sűrű a tésztád, inkább ásványvízzel, mint tejjel lazíts rajta.
  • Hűtőben akár 1-2 órát is pihentetheted a tésztát, viszont sütés előtt pár perccel vedd ki, hogy ne legyen jéghideg és alaposan keverd át!
  • Ne ijedj meg, ha frissen sütve ropogósnak tűnik a széle. Ha kihűlt, elképesztően puha és könnyű lesz a palacsinta!

Elkészítenéd az amerikai vagy a diétás verziókat is?

Még több

Te Te Te