Megérkezett az ősz, ilyenkor az emberek általában kicsit több időt töltenek otthon. Többet főznek, sütnek, így pedig igazán nem egyszerű fenntartani az állandó jó illatot a lakásban. Szerencsére nincs veszve semmi, csak ezt a pár tippet kell betartanod

Így lesz mindig jó illat az otthonodban 

Biztosan te is próbálkoztál már sok dologgal, például elektromos illatosítóval, esetleg gyertyákkal. Bár a boltban kapható illatosítók rendkívül hasznosak, az otthoni praktikákkal is érdemes megpróbálkoznod. A legtöbb igazán egyszerű és olcsó, mégis teljesen felfrissíti a levegőt. 

Fűszeres illatosító

Lakásillatosítót te is készíthetsz, ehhez egy edényre, 2 bögre vízre, egy citromra, rozmaringra, 1 evőkanál vaníliakivonatra és 1 teáskanál szegfűszegre lesz szükség. Főzd fel az egészet, majd vedd le a tűzről, és hagyd, hogy elpárologjon. Meglátod csodás illat lesz a konyhában. 

Szűntesd meg a kellemetlen szagokat 

A zárt szemetesek sok szempontból hasznosak, de tény, hogy megragadnak bennük a kellemetlen szagok, ettől pedig nagyon hamar büdössé válhat az egész. Ahhoz, hogy ezt elkerüld csak egy házi praktikára lesz szükséged. Ehhez öntsd egy teáskanálnyi szódabikarbónát a szemetes aljába, illetve tegyél bele citromillóolajba áztatott vattát. Ha pár alkalommal megcsinálod, nem is fogod érezni a szagokat. 

Jó illat a konyhában 

A mosogatót is könnyen felfrissítheted és elérheted, hogy vegyszerszag helyett valósággal illatozzon. Ehhez csak egy fél citromra lesz szükséged, amit megszórsz szódabikarbónával. Ezzel töröld át a mosogatót, a citrom illatát sokáig érezni fogod. 


Via