A féltékenység a munkahelyi kapcsolatokba is gyakran beférkőzik. Mutatjuk, honnan ismerheted fel, ha ez történik. 

A hátad mögött kritizál

Természetesen soha nem fogja beismerni, hogy féltékeny rád. Inkább a hátad mögött kritizál, és sokszor igen kemenyen. Észreveszi a legkisebb hibáid, a kis késéseket, vagy azokat a napokat, amikor fáradtan érkezel az irodába. És persze szóvá teszi. Mivel tudja, hogy jól végzed a munkádat, és hogy tisztelnek, mindent megtesz, hogy lenyomjon. A megoldás? Ne foglalkozz vele, csak ragyogj!

Túl durva veled 

Persze, ha gond adódik, akkor nem ritka, hogy az ember nem tud mindig tökéletesen fogalmazni. Ám ha a kritika durva, sértő, bántó stílusban van megfogalmazva, az rengeteg kérdést vet fel. Főleg, ha csak veled teszi ezt egy bizonyos kolléga.

ÁLLANDÓ VERSENGÉS

Mindenkinek próbálja bebizonyítani, hogy jobb nálad.
Emellett soha nem hagy ki egy lehetőséget sem, hogy összehasonlítsa magát veled. Akár a legbanálisabb esetekben is direkt ellent mond neked? A filmet, amit szerettél, ő lekicsinyli, és egy másik, sokkal jobbat ajánl. Jó ötleted volt a legutóbbi találkozón, de gyorsan mást dob be, és hozzátesz valamit, hogy észrevegyék, mennyivel jobb? Hidd el, nagyon szeretne olyan lenni, mint te.