Néha érdemes megállni, és elgondolkodni azon, jó irányba halad-e az életed. Ha úgy érzed, hogy nem feltétlenül vagy boldog a jelenlegi körülményekkel, akkor itt az ideje átgondolni, mire is vágysz legbelül. Ez a három jel arra utal, hogy újratervezése van szükséged. Tedd meg minél hamarabb, ne húzd a saját idődet!

Folyamatosan panaszkodsz

Persze, természetesen panaszkodni mindenki szokott. Ezzel nincs is semmi probléma. Jó az, ha az ember kiadhatja magából egy kicsit a feszültséget, és valaki meghallgatja a problémáid. Ám ha azt érzed, hogy szinte mindenre csak panaszkodsz, szinte mindent negatívan látsz, akkor talán változásra van szükséged.

Az örök hasonlítgatás

Nyomaszt, hogy az Instagramon és a TikTok-on azt látod, hogy mindenki jobb, szebb, és érdekesebb nálad? Nem szabad! Nem hagyhatod, hogy a social media miatt kételkedj magadban! Semmi baj nincs azzal, ha nem kelsz fel minden reggel 4:30-kor és nem zöld turmixon élsz, vagy nem edzel naponta 4 órát. Természetesen mindenkinek a természetében ott van valamilyen szinten, hogy összehasonlítja magát a másikkal, az agynak szüksége is van erre a funkciójára, hogy be tudj illeszkedni egy társadalmi csoportba. De ha túl sok időt töltesz azzal, hogy más emberekhez hasonlítod magadat, akkor érdemes egy kicsit arra koncentrálnod, hogy mennyire vagy rendben magaddal.

Csak az egyedüllét

Nem mindenki annyira szociális, nem mindenki szeret eljárni a barátokkal, ismerősökkel. Ha te inkább egy könyv társaságában töltöd az estédet, azzal sincsen semmilyen probléma. De törekedned kell arra, hogy ne vágd el magadat teljesen a külvilágtól, mert annak előbb utóbb csúnya vége lesz. Járj el a többiekkel, néha lépj ki otthonról, mert hosszútávon csúnya következményei lehetnek a folyamatos egyedüllétnek.

via