Egy korábbi írásunkban részletesen megmutattuk, mik azok az intő jelek, amik arra engednek következtetni, hogy egy nárcisztikus pasival randizol. Most pedig abban próbálunk meg segíteni neked, hogyan szabadulhatsz meg tőle, ha úgy érzed ennyi volt és nincs tovább. 

Ne válaszolj az üzeneteire 

A nárcisztikus pasit általában maga a szakítás ténye nem igazán rázza meg. Ezt követően még előszeretettel próbál veled kapcsolatba lépni, éppen ezért, ha végérvényesen szeretnél tőle megszabadulni, akkor ne ess kísértésbe. Ehhez persze az kell, hogy először tudatosítsd magadban: nem fog megváltozni. Ez egy idealista elképzelés és minél előbb jössz rá, hogy a srác menthetetlen, annál előbb tudsz továbblépni. Éppen ezért, ha a szakítás után zaklat, inkább blokkold a számát, tiltsd le a közösségi médiában és vágj el minden lehetőséget arra, hogy kontaktba léphessen veled. 

Ne magyarázkodj 

Egy szakítás során hajlamosak lehetünk arra, hogy megpróbáljuk megmagyarázni, miért. Egy nárcisztikus esetében azonba ezzel semmire megyünk, mert hiába mondjuk el neki, a viselkedése a baj, nem fogja érteni. A nárci pasi nem tud mit kezdeni az érzelmekkel, éppen ezért a magyarázatod sem fog jelenti neki semmit. 

Szeresd magad 

Ha nem tudod magad rávenni a konkrét szakításra, akkor próbáld meg elűzni. Igen, tudjuk, ez mennyire gyerekesen hangzik, de egy nárcisztikussal való kapcsoltaban egészen más szabályok érvényesülnek, mint egy egészségesben. A nárci pasival sokszor képtelenség szakítani, mert nem fogja fel, nem megy el, ez pedig idegőrlő lehet. Viszont van valami, amit  a nárcisztikus pasi nem bír elviselni, ez pedig az, ha azt látja, te rendben vagy magaddal, szereted magad és kiegyensúlyozott vagy. Mondjuk ez nehéz egy ilyen pali mellett, de ezen a ponton az sem baj, ha segítséget kérsz, esetleg pszichológus bevonásával kidolgohattok egy szuper stratégiát. Hidd el, ha a srác azt látja, téged nem tud tovább rombolni, akkor tovább áll. Mondjuk szomorú, hogy valószínűleg majd valaki mást próbál meg lenyomni, s bár durva ezt kimondani, de sajnos a jövőbeni lány problémáját te nem fogod tudni megoldani.

(via)