Ebben a témában persze nem a szex a legnagyobb probléma: biztos olvastál már arról, milyen mérgező légkört alakítanak ki a kapcsolataikban a nárcisztikus férfiak. (Ha nem, akkor jobb későn, mint soha alapon kattints gyorsan ide!)

De amint a párkapcsolatokban kifejezetten kerülni érdemes a nárcisztikus személyeket, úgy az ilyen férfiak csak puszta szexpartnernek sem kifejezetten jók egy új kutatás szerint. Azt írja a Psypost, hogy a Sexual Research and Therapy nevű szaklap szerint egy magyar tudósok részvételével készült kutatás bebizonyította, hogy a nárcisztikus személyiség összefüggésben van a szexuális viselkedéssel is.

A felmérésben 1279 férfival töltettek ki egy részletes kérdőívet, ami a szexuális életükre vonatkozott, és többek között azt is firtatta, hogy mennyire nárcisztikus (azaz önközpontú) a hozzáálláshoz a szexhez. A kérdőívben olyan állítások voltak például, hogy

a szexben szeretek én irányítani,

vagy

szerintem az én szeretkezési stílusomnak nincs párja,

illetve

az érzelmi közelség az útjába állhat a gyönyörnek.

Minél több ilyen állítással ért egyet valaki, annál erősebb benne a nárcisztikus vonás.

Nos, megnézték, hogy milyen szexuális problémákról számolnak be ezek a férfiak, és az derült ki, hogy minél inkább nárcisztikus egy férfi, annál valószínűbb, hogy vagy korai magömlés okoz neki problémát, vagy az, hogy nem tud eljutni az orgazmusig szeretkezéskor.

David L. Rowland, a tanulmány egyik készítője a következőket mondta az eredményekről:

a nárcisztikus férfiakat elsősorban az a vágy motiválja, hogy nekik jó legyen, így elsősorban az orgazmus adja meg számukra a szexuális kielégülést, nem pedig a páros szexszel kapcsolatba hozható egyéb dolgok, mint például az intimitás érzése vagy a párkapcsolati interakciók. Ezért jellemzőbb rájuk a korábbi magömlés (feltehetőleg főleg egy szexuálius kapcsolat első szakaszában) és (amikor a kapcsolatban már múlik az újdonság varázsa) az, hogy nehezebben tudnak eljutni a csúcsra.

Szóval mivel a nárcisztikus férfinak csak a saját gyönyöre fontos, gyakrabban előfordul náluk, hogy rövid úton eljutnak a magömléshez, és ezzel vége is, illetve ha már nincs meg bennünk az új partner által nyújtott izgalom, akkor meg egyáltalán nem jutnak el az ejakulációig.

Persze érdemes vigyázni a fentiekkel, nem szabad az okot és az okozatot felcserélni: ha a partnerednél néha előfordul korai magömlés vagy az, hogy nem tud elélvezni, az még nem jelenti azt, hogy az illető nárcisztikus lenne! Ezeknek a problémáknak rengeteg más oka is lehet.

Via