Úgy érzed a pasid sosem ismeri el a sikereid? Netán képtelen együtt érezni veled? Nem kizárt, hogy egy nárcisztikussal randizol. Mutatjuk az 5 legvészjóslóbb jelet, amiből kiderülhet, valami nem oké a sráccal. 

Állandóan önmagáról beszél, nincs benne empátia 

A nárcisztikus pasi semmi másról nem hajlandó beszélni, kizárólag önmagáról. Minden beszélgetést afelé terel, hogy saját magát magasztalhassa, hiszen meggyőződése, hogy tökéletes. Ezenkívül totálisan hiányzik belőle az empátia, képtelen arra, hogy együtt érezzen veled, ha te éppen nem vagy csúcsformában azt ő nem tudja kezelni. 

Sosem ismeri el a sikereid 

A nárciszitkus pasi nem szereti elismerni a partnere sikerét. Sőt, helyette inkább gyakran gyúnyolódnak a másikkal, az sem kizárt, hogy a hátad mögött kifiguráz. Ha vársz tőle valamiféle pozitív visszajelzést, akkor nagy eséllyel nem akpod azt meg, mert a nárci pasi számára elképzelhetetlen, hogy valaki jobban érezze magát nála. Folyamatosan leértékelik majd a teljesítményed, ezzel pedig alá is áshatják az önbizalmad. 

Semmit nem tesz a kapcsolatért 

Ha egy srác nárcisztikus, akkor nem fog tenni semmit, de tényleg semmit annak érdekében, hogy a kapcsolatotok működjön. A felelősségvállalás szintén távol áll tőlük, az elköteleződés pedig még fogalom szintjén sincs meg a számukra. Szóval, ha azt érzed, hogy a kapcsolat nem halad semerre, akkor inkább menekülj. 

Fegyverként használja a szexet 

A nárcisztikus pasi hajlamos arra, hogy fegyverként használha a szexet. Ha büntetni akar, akkor azzal zsarol, hogy megvonja tőled, de simán képes arra is, hogy megfenyeget, mással bújik ágyba, ha éppen neked nincs kedved az esti hancúrhoz. 

Pánikba esnek, ha szakításról beszélsz 

Ha megemlíted, hogy véget szeretnél vetni a kapcsolatnak, akkor látszólag teljesen pánikba esik. Ilyenkor fűt-fát megígér, állítja, hogy megváltozik, viszont, ha bedőlsz neki, akkor maximum pár napig fogja tudni elfedni a valódi énjét. Hamarosan újra ugyanott lesztek, ahonnan indultatok, mert a nárci pasi képtelen a változásra. 

(via)