Túl sokat költesz? Ne aggódj, ezen könnyű változtatni, csak meg kell találni azt a tippet, amivel élvezet lesz a spórolás!

Egy boltkóros naplója

Sok ember számára a vásárlás élvezet. Legyen szó alapvető cikkekről, divatról vagy lakberendezésről. Az az érzés, hogy valamivel kényeztetjük magunkat, boldogságot okozhat.

De fordítva is boldogok lehetünk: hidd el, boldoggá tehet a vásárlás nélkülözése. A minimalizmus trendje egyre nagyobb teret nyer - a kevesebb birtoklása sokak számára vonzó.

Akiknek ez még mindig nehezére esik, azoknak van egy tippünk: a 30/30-as szabály. Mive ez egy külföldi eredetű tipp, euróban gondolkodnak, de simán csak váltsd át forintra.

Így megy a gyakorlatban a 30/30

Mielőtt megveszel egy 30 eurónál, azaz 10 ezer forintnál többe kerülő tárgyat, gondold végig, hogy a következő 30 órában meg tudsz-e lenni nélküle.

Ha az ár meghaladja a 100 eurót, vagyis 38.000 forintot, várj 30 napot a vásárlással.

Ez a plusz idő segít felismerni, hogy a tárgy valóban hozzáadott értéket ad-e az életednek. Sokszor rá fogsz jönni, hogy egyáltalán nincs szükséged ezekre a dolgokra. Ha mégis úgy döntesz, hogy megveszed, jobb érzés lesz, hogy ilyen egyértelmű döntést hoztál. 

via