Nem kell, hogy még jobban megdrágítsd az életedet: a karácsony már így is sokba kerül, úgyhogy a következő ajándékcsomagolós trükkökkel legalább az ajándékok csomagolásán tudsz spórolni! Akármilyen hihetetlennek is hangzik, de ha összeszámolod, az ajándéktasakok és papírok, valamint a masnik, a fóliák, a címkék és az egyéb extrák könnyen kitesznek akár 10 ezer forintot is. Ezt az összeget viszont úgy, ahogy van meg tudod magadnak spórolni, ha betartanod a következő trükköket!

1. HASZNÁLd fel a tavalyi csomagolópapírokat!

A párszázas összegektől kezdve egészen a több ezer forintig terjedhetnek az ajándékcsomagolók árai, ami főként attól függ, mennyire különleges és minőségi a választott papír. Ez mind szép és jó, de ha maradtak tavalyról, akkor miért kéne újat venned? Hidd el, az ajándékozás közben a legtöbben úgyis feltépik a papírt, ami aztán a kukában landol. Ha viszont szépen, igényesen bontod fel a csomagjaidat, akkor akár még jövőre is fel tudod őket használni! 

2. VÁLASZD A HÁZTARTÁSI CSOMAGOLÓPAPÍROKAT!

Egyszerűbb és letisztultabb külsőt ígér, de semmivel sem rosszabb a postákban és a nagy hipermarketekben kapható 1,5 m * 100 cm-es ívekbe csomagolni az ajándékaidat. Főleg, hogy öt ilyen ív kevesebb, mint 300 forintba kerül. Ha pedig még marad, akkor a ház körül is fel tudod ezeket használni vagy akár őrizgetheted is őket a következő karácsonyig!

3. GYŰJTSD SZALAGOKAT!

Tutira te sem tudtad megállni, hogy az év közben ne vegyél magadnak új ruhát. Ezekben az új ruhákban viszont vannak szép kis ruhatartó selyemszalagok, amiket tök jól ki lehet vágni, karácsonykor pedig cuki kis masnikat lehet belőlük kötni. A színes darabok nagyon jól mutatnak a barna háztartási csomagolópapíron! Ha te nem szoktad őket kivágni a ruháidból, nézz körül, mert biztosan lapul néhány szép darab a szekrényedben.

4. CSOMAGOLJ TEXTÍLIÁBA!

Anyukád vagy a nagymamád imád varrni és mindig van egy-két felesleges textíliája? Ezeket szuperül fel lehet használni csomagolásra, főleg, ha kis méretű csomagokat akarsz ajándékozni. Nagy méretnél már húzosabb a dolog, mert nagyobb anyag kell hozzá, de egy kérdést mindenképpen megér a dolog. Még az is lehet, hogy szebbnél szebb drapériák közül válogathatsz, sőt, karácsonyi mintás darabokat is fellelhetsz, amiket újra lehet használni takarításhoz, törölgetéshez, terítőnek vagy akár konyharuhának is.

Via