Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné híres arról, hogy nagyon szeret öltözködni és a  drága holmikat sem veti meg: a gardróbjában több százezres cipők ugyanúgy megtalálhatók, mint milliókat érő estélyik, ám nincs mitől aggódnia. A hercegné a tavalyi évben állítólag kb. 80 millió forintot költhetett a ruházkodására, amiből bőven tud válogatni szebbnél szebb holmikat, ám van, amit még őt sem kaphat meg! A királyi etikai kódex szerint Katalin hercengének ugyanis szigorúan tilos viselnie a királyi család legdrágább, legféltettebb kincsét, ami nem más, mint egy gyönyörű korona!

Katalin hercegnének tilos viselnie a királyi család legdrágább ékszerét

Katalin hercegnét (Meghan Markle-hoz hasonlóan) már korábban is lehetett látni a brit királyi ékszereiben: az általa viselt legdrágább darab például egy 30 milliárd forintot érő (!) nyakék, amit egykor még Erzsébet királynő kapott nászajándékba Haidarabád nizámjától! Ennek a nyakláncnak az értéke azonban a közelében sincs a brit királyi család legféltetebb kincsének felbecsülhetetlen árához, amit egy titkos, föld alatti széfben őriznek.

A bizonyos ékszer nem más, mint az a korona, amit Károly király viselt a májusi koronázási ceremóniáján! Az Imperial State Crown, azaz a fenséges birodalmi korona egykor Erzsébet királynőé volt, halála után viszont automatikus átszállt elsőszülött fiára, Károly királyra. 

Getty Images/Max Mumby
Getty Images/Max Mumby

Csak Vilmos herceg viselheti majd ezt az ékszert

A királyi kódex szerint ez a korona Károly király után is tovább öröklődik, tehát legközelebb Vilmos herceg fején lehet majd ezt a darabot látni. Mivel azonban a gyémántokkal, valamint a zafír-és smaragdkövekkel díszített korona viselése uralkodói job, ezért Katalin hercegné jövendőbeli királynéként sem rakhatja majd a fejére, csak a férje, Vilmos herceg teheti azt meg, miután királlyá koronázzák! 

A korona egyébként 2868 gyémántot, 17 zafírkövet, 11 smaragdot, 269 igazgyöngyöt és 4 rubintot foglal magában, eszmei értéke pedig olyan magas, hogy a szakértők szerint felbecsülhetetlen és már-már megfizethetlen ez a királyi ékszer.

Via