Bár az ascoti derbi főszereplői a lovak, minden évben vannak emlékezetes szettek. Az eseményen felvonul szinte az egész angol arisztokrácia, így a királyi család sem hiányozhat. A derbinek van pár különös öltözködési szabálya, amit minden esetben be kell tartani.

Az ascoti derbi az év divateseménye 

A lelátókon minden évben megjelennek a királyi család tagjai, első nap máris találkozhattak az emberek Károly királlyal és Kamilla királynéval. De nagy valószínűséggel ellátogat majd a derbire Katalin hercegné, Zsófia hercegné és Anna hercegnő. A királyi család tagjai bizonyára izgalmas darabokban jelennek majd meg, de nem viselhetnek bármit. 

Szoknyák és ruhák 

Az ascoti derbin mindenki nappali ruhában jelenik meg, tehát a hölgyek szoknyát vagy ruhát viselhetnek. A szoknyahosszra természetesen szabályok is vonatkoznak. A miniszoknya nem megengedett, pár centivel a térd fölé érhet, de az sem gond, ha midiszoknyát választ valaki, sőt!

Pántok 

Vékony pánttal rendelkező ruhát vagy felsőt tilos felvenni. A pántnak legalább egy hüvelyk vastagságúnak kell lennie, de még ebben az esetben sem viselhető önmagában. Nyitott ruhát nem illik felvenni, így ajánlott blézert, kendőt vagy kabátot viselni felette. 

Átlátszó anyagok 

Az átlátszó anyagok sem megengedettek, ahogyan a mély kivágások sem. A ruhának takarnia kell a dekoltázst, és nem villanhatnak ki belőle testrészek. 

Kosztümök 

A hölgyek a szoknyák, ruhák mellett viselhetnek nadrágkosztümöt, de megfelelő anyaggal, színnel kell rendelkeznie. Fontos, hogy a felső és az alsó árnyalata teljesen egyforma legyen. Pár évvel ezelőtt új szabályt vezettek be, a nők már választhatnak overált is, persze csak akkor, ha legalább térdig ér, és megfelelő kialakítású a felsőrésze. 2019-ben Zsófia hercegné egy csodaszép zöld darabban jelent meg.

Kalapok 

A kalap viselése kötelező, de a nők nem választhatnak akármilyen fejdíszt, az ascoti derbin tilos a fascinator. Az elnevezés alatt az olyan fejdíszeket értjük, melyek jellemzően kisebbek, és nagyon díszesek. Sokszor nem valódi kalapok, mivel egy csattal, vagy hajpánttal erősítik őket a frizurához. Katalin hercegnét már sokszor láthattuk ilyen fejdísszel, az biztos, hogy a derbin nem ezt fogja viselni


Via