Úgy érzed, túl sokat szorongsz, és egyáltalán nem vagy biztos magadban? Megkérdőjelezed a képességeidet, nem vagy tisztában az értékeiddel? Társaságban kifejezetten rosszul érzed magadat, mert azt gondolod, nem érsz annyit, mint mások? Ebből elég, itt az ideje, hogy alkalmazd a 7-2-1 szabályt, amellyel gyors tuningot kaphat az önbizalmad. Lássuk, hogyan működik!

7: Hét nap

Hetente 7 nap, azaz naponta keress egy olyan dolgot, amire büszke vagy. Ez lehet minden nap egy olyan dolog is, ami éppen aznap jól sikerült, amit jól kezeltél, vagy amikor például egy jó döntést hoztál. Nem kell, hogy nagy dolog legyen, olyanokra gondolj, mint hogy időben megérkeztél a munkahelyedre, egészséges ételt ettél, nyugodt maradtál egy stresszes szituációban, sikeresen befejeztél valamit. Ne értékeld le a kisebb dolgokat sem, az adja meg a nagy sikert!

2: Heti két nap

Heti 2 nap tegyél valami jót magaddal. Csak úgy ok nélkül. Kényeztesd magad, tegyél a jólétedért! Tegyél fel egy hidratáló arcmaszkot, vegyél egy forró fürdőt, csinálj légzőgyakorlatokat, vagy egyél valami finomat.

1: Heti egy nap

Heti 1 nap lépj ki a komfortzónádból! Ez a 3 dolog közül a legnehezebb, de fontos, hogy tudatosan szembesítsd magadat egy olyan kihívással, amelyet általában elkerülnél. Az, hogy te mit tekintesz kihívásnak, teljes mértékben rajtad múlik. Nem kell, hogy hatalmas dolog legyen, de pont arról szól ez a kihívás, hogy megtapasztald, milyen amikor legyőzöd a félelmeidet. Például, mondj nemet valamire, amit eddig sem szívesen csináltál, mert úgy érzed, leszívja az energiáidat. Menj sportolni, ha amúgy minden nap szeretnél, de soha nincs hozzá elég lelkierőd! Kérd el a számát annak a srácnak, aki mindig flörtöl veled, és neked is bejön! Menj valahova smink nélkül, ahova eddig nem mertél! Vagy éppen végezz nagytakarítást, amit annyira régen halogatsz.

via