Az utóbbi időben az áfonya egyre népszerűbbé vált. Sokan készítenek belőle muffint, pitét, fagyit vagy épp bekerül az italukba. A gyümölcs nem csupán finom, de nagyon hasznos is. Most el is áruljuk, hogy miért! 

Így változik a tested, ha sok áfonyát eszel 

Az áfonyának szezonja van, így érdemes most sokat enned. Ha teheted, akkor a fagyasztóba is kerülhet egy kevés, ősszel és télen készíthetsz belőle smoothie-t, vagy bármilyen süteménybe beteheted. Az áfonya rendszeres fogyasztását a szervezeted is megérzi, így nem érdemes kihagyni az étrendből. 

Könnyebben fogyhatsz

A benne található élelmi rostok hosszan tartó jóllakottság érzést biztosítanak és serkentik az emésztést. A polifenolok pedig segítik a zsírpárnák eltüntetését. 

Elkerülnek a betegségek 

Gyulladáscsökkentő hatása van, emellett gátolja a fertőzések kialakulását. Különösen a húgyúti fertőzések ellen hasznos, mivel megakadályozza, hogy a baktériumok a hólyag falához tapadjanak. 

Koncentráltabbá válhatsz 

A benne található tápanyagok erősítik az agyat és az idegrendszert, és növelik a koncentrációs képességeket. 

Ragyogni fog a bőröd 

Az antioxidánsok magas aránya miatt valódi csodaszer a bőr számára. Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyökök romboló hatásait, ez pedig hosszabb távon teszi sugárzóvá a bőröd. 


Via