Eleged van abból, hogy kánikula van és már a lakásban is folyik rólad a víz? Nincs légkondid, a hőség pedig elviselhetetlen otthonodban? Ha már a jól bevált vízspriccelő, a legyező és a ventilátor hármasával sem bírod a kánikulát, akkor a következő tipp tutira neked való lesz! A szakértő állítják: ezzel a trükkel garantáltan le fog hűlni a lakásod, legyen az bármilyen fekvésű és bármelyik emeletű!

Ezzel a trükkel tutira le fog hűlni a lakásod 

Köztudott: minél magasabb emeleten van a lakásod, annál nagyobb lesz a hőség benne és minél nyugatibb fekvésű az otthonodot, annál jobban melegíti fel azt a nap. Ezt bizony nehéz elkerülni, ám a következő tippel egy kis pihenést adhat a nonstop működő ventilátorodnak: a szakértők szerint ugyanis garantáltan lehűti ez a trükk a lakást!

Nincs más dolgod, mint tele engedni a fürdőkádat jéghideg vízzel és jól átáztatni bennük egy adag törölközőt. Már önmagában ez is felfrissülést fog hozni, ha pedig a megfelelő helyekre teregeted ki a hideg vizes törölközőket a lakásodban, celsiusokat kúszhat lejjebb a lakásod hőmérséklete!

A hideg vizes törölközőket érdemes a lakásod bejáratához, valamint az ablakok közelébe teregetned, ugyanis ezeken a pontokon áramlik be az otthonodba a legnagyobb meleg. Ha ez megvan, a radiátorokra vagy a lakásod bármilyen magasabb pontjára (pl. a kinyitott szekrényajtókra) is érdemes ráteríteni egy-egy törölközőt. A hatás már 20 percen belül érezhető lesz, ha pedig minden egyes nap alkalmazd a praktikát, tutira nem fog kiverni a víz, amikor a nagy melegben otthon leszel! 

Via