Nemrég elterjedt a közösségi médiában, hogy ha egy csipetnyi sót teszel a kávédba, akkor annak kevésbé lesz keserű az íze.
A kávé és a só kombinációja
A bizarr recept nagy feltűnést keltett a TikTokon, a feltöltők pedig arra hivatkoznak, több kutatás is alátámasztja, hogy miért jó a kávé és a só párosítása.
Több élelmiszerkutató is megerősítette, hogy bevett gyakorlat ez a módszer, amit a világ különböző kultúráiban már évtizedek óta alkalmaznak, hiszen kitünő hatással van az egészségünkre.
Ha csupán egy csipetnyit teszünk bele, a só íze nem érződik ki az italból, a keserű íz azonban elmúlik, sőt, inkább édeskéssé válik tőle a kávé.
@acupuncturefit What are some other options to use instead of sugar and creamer and coffee? #coffee #dranis #health #wellness #salt ♬ FEEL THE GROOVE - Queens Road, Fabian Graetz
Alkalmazása az egész világot bejárta
Tajvanon, a tengeri sóval kevert kávé mindennapos csemege, Skandináviában pedig az emberek évtizedek óta sót adnak a főzött kávéhoz.
Egy orlandói akupunktúrát végző szakamber azt mondta TikTok-követőinek, hogy a túlzott mennyiségű kávéfogyasztás a szervezet nátriumvesztését is okozhatja, így a só használata kitünő ötlet.
Emellett számos felhasználó jelezte már, hogy ők generációk óta alkalmazzák ezt a trükköt a finomabb íz elérése érdekében.
Cukor helyett
Mindenképpen próbáld ki a sós kávét, ha le szeretnél szokni a cukorról vagy az édesítőszerekről, de nem barátkoztál még meg a kávé kesernyés ízével.