Sok ember küzd úgy magas vérnyomással, hogy fogalma sincs róla. Az egyik legkönnyebb védekezési módszer viszont az, ha időben mész lefeküdni.

Az időponton múlik minden

Egy új tanulmány szerint sokat segíthetsz a helyzeteden, és csökkentheted a szív-és érrendszeri betegségeket, ha odafigyelsz arra, hogy mikor mész aludni. Az időpont, amikor végre álomra hajtod a fejed, sokkal többet számít, mint az, hogy pontosan hány órát is töltesz éjszakánként alvással.

Az időn kívül, egyébként azzal is nagyon sokat segíthetsz, hogyha a telefonodat nem viszed be a hálószobába, a tévét pedig kikapcsolod, és nem annak a zajára alszol el. Sokkal jobb választás lehet egy ébresztőóra, amit előző este be tudsz állítani.

A telefont ne vidd be!

Ha viszont muszáj bevinned a telefont, akkor is sokkal jobban jársz, ha nem nyomkodod, csak beállítod az ébresztőt, és alszol.

A European Heart Journal több, mint 100 000 embert vizsgált meg, hogy milyen kapcsolat van a szívproblémák és az alvás között. Mint kiderült, azoknál az embereknél a legritkábbak az ilyen problémák, akik este 10 és 11 óra között mennek aludni. Ez egyébként az alvásidő szempontjából is egy ideális időpont, így ezek után sem ajánljuk az éjszakázást, segíts magadnak azzal, hogy ebben az időintervallumban lepihensz. 

via