Talán nem is gondoltad volna, de az iPhone rendelkezik egy olyan egyszerű, de valamiért kevésbé ismert funkcióval, ami még akár a legstresszesebb napokon is segíthet neked abban, hogy esténként mély álomba merülj. A legjobb az egészben, hogy erre egyetlen fillért sem kell költened. 

Így segít az iPhone

Az egészséged és a jóléted szempontjából elengedhetetlenül fontos a megfelelő és minőségi alvás, ám ez nem mindig annyira egyszerű, pláne a nyári melegben. Szerencsére akadnak azért jól bevált trükkök és praktikák, amik a segítségedre lehetnek, most pedig az is kiderült, hogy a még az iPhone-od is segíthet neked abban, hogy kipihend magad. Az iPhone ugyanis egy mini fehér zaj gépezetként is működik, ezzel pedig hatalmas támasz lehet neked, ha nehezen megy az elalvás. 

Na, de mi is az a fehér zaj? 

Nos, a fehlr zaj olyan véletlenszerű gépi hangokat jelöl, amik az emberi fül által érzékelhető összes frekvencián egyszerre és ugyanolyan intenzitással hallhatók, és folyamatosan istmétlődnek. Ezek a hangok sikeresen el tudják nyomni a háttérzajokat, ezzel pedig nyugodtabb és pihentetőbb alvást biztosíthatnak a számodra. Persze most jogosan merülhet fel benned a kérdés: hogyan tudod ezt előhívni az iPhone-ban?  Mi sem egyszerűbb! Csak menj a telefonod Beállítások menüjébe, azon belül választ a Kisegítő lehetőségeket, ezután menj a Hang és vizuális menüre, majd kattinsd a Háttérhangok lehetőségre. Ahogy rákattintasz egyből el is indul az alapértelmezett „Eső”  hang, de a Hang menüből kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbb dallamot. Összesen 6 lehetőség közül tudsz választani, ezek a fentebb említett „Eső”, a „Kiegyensúlyozott zaj”, a „Fényes zaj”, a „Sötét zaj”, az „Óceán” és a „Patak”.

Ingyen

Az iPhone által kínált lehetőség azért is igazán nagyszerű, mert egyetlen forintot sem kell ráköltened, a népszerű fehér zajos gépek azonban akár 100 ezer forintba is kerülhetnek. S bár vannak olcsóbb lehetőségek is a piacon, először mindenképpen érdemes lehet kipróbálni az Apple beépített beállítását, már, ha neked is iPhone-od van. Kutatások egyébként bizonyítják, hogy, akik fehér zajt hallgatnak, sokkal gyorsabban alszanak el, ráadásul a tanulmányok arra is kitérnek, hogy az alvás minőségére is pozitív hatással van a fehér zaj. 

(via)