Mielőtt azt hinnéd, te vagy az egyetlen, aki képtelen elaludni a nagy kánikulában, inkább szólunk, hogy dehogyis. A nyári hőségben sokan szenvednek éjszakánként, pláne, amikor egyáltalán nem jár a levegő. Azonban van pár trükk, amiknek a bevetésével megkönnyítheted az éjszakákat, ezeket szedtük most össze. Itt van minden, amit tudnod kell!

Maradj hidratált

Mindig tarts az ágyad melett egy üveg vizet éjszaka is! Ha megébredsz és azt érzed, hogy nagyon kiszáradtál, akkor azonnal olthatod is a szomjad  és nem kell az éjjel közepén kibotorkálnod a konyhába. Persze ügyelj arra, hogy napközben is eleget igyál, a hőségben ugyanis még hamarabb kerülhetsz dehidratált állapotba. 

Fagyaszd le az ágyneműt 

El tudjuk képzelni, hogy nézhetsz most, de ez a trükk nagyon sokaknak bevált már. A hack a Twitteren kezdett el terjedni és azóta nagyon sok mindenki kedvence lett. A lényeg, hogy lefekvés előtt fél órára tedd be a párnahuzatokat és a lepedőt a fagyasztóba. Így ugyanis az anyag felszívja a hideg levegőt és kellemes hűvös felületet biztosít majd az elalváshoz. Viszont fontos, a paplanokat ne tedd be a fagyóba, maximum a huzatokat. 

Jeges trükk 

Ha nem tudsz elaludni a hőségben, akkor jó ötlet lehet, ha egy kis jégkockával hűtöd le magad. Egy alvásszakértő, Neil Robinson állítása szerint, ha törülközőbe becsavarsz pár jégkockát és azt a csuklódra, nyakadra helyezed, akkor a tested hamar ellazul és aztán az elalvás is könnyebb lesz majd. Viszont vigyázz, ne hagyd, hogy a jégkockák az ágyban olvadjanak el. Amúgy ezt el tudod kerülni, ha ugyanezt a trükköt jégakkuval csinálod meg. 😀

Hűtsd le a lábad 

Lefekvés előtt érdemes lehet hideg vízbe áztatnod a lábad, így ugyanis a tested hamar visszahűl, megnyugszik te pedig gyorsan mély álomba merülhetsz a kánikula dacára is. 

Pamut pizsama 

A nyári melegben célszerű lehet pamut anyagból készült pizsamát viselni, ezek ugyanis légáteresztőek és kevésbé tapadnak a testedhez. Lássuk be a forróságban éppen az a cél, hogy kevésbé izzadjunk, egy pamut pizsivel pedig elkerülhető, hogy egész éjjel verjen a víz. 

(via)