A nyári melegben sokan szeretnek meztelenül aludni, hiszen minél kevesebb a ruha, annál kevesebb az esély, hogy a hőség miatt felébrednek éjszaka. Most egy eláruljuk, hogy miért nem ajánlja ezt senki!

Ezért nem szabad meztelenül aludni 

A hőségben nappal a legtöbben megpróbálnak minél kevesebb ruhát viselni, éjszaka pedig semmit. Most Suzy Reading, Kudd.ly ágyneműkre szakosodott cég szakértője eloszlatta a félreértéseket, és elárulta, hogy miért nem ajánlott meztelenül aludni. 

Nem javaslom meztelenül alvást, bármennyire is vonzó lehet, mert az izzadság összegyűlik, és nincs ruha, ami felszívja. 

Tehát az izzadtság az ágyneműre, a matracra kerül, ami később irritációkat, viszketést okozhat. Érzékeny bőrrel rendelkezőknek különösen figyelniük kell erre. Hozzátette azt is, nyáron ajánlott gyakrabban lecserélni az ágyneműt, a párnahuzatokat pedig akár naponta. 

Így lesz pihentető az alvás

Suzy Reading adott pár tippet, amit érdemes alkalmazni a nyári melegben. Szerinte a bő szabású, levegős, könnyű, természetes szálú ruhadarabok a legideálisabbak alváshoz. Elmondta, hogy a nehéz, zsíros ételek nehezítik az elalvást, különösen akkor, ha lefekvés előtt fogyasztjuk őket. Az alkohol szintén nem tesz jót, ahogyan a lefekvés előtti hideg fürdők sem. Helyette 1-2 órával a tervezett elalvás előtt kell zuhanyozni, lehetőleg langyos vízzel. 


Via