Egyáltalán nem mindegy, milyen az alvási rutinod, és hogy mit teszel, mielőtt álomra hajtanád a fejed. 

Az alvást rengeteg dolog befolyásolja

A pihentető alváshoz a felvezetés sem mindegy. Nemcsak a párna és az ágy kényelme tehet azért, hogy a legszebb álmaid legyenek, de az alvás előtti rutinod is nagyban befolyásolja, hogy hogyan alakul az éjszakád.

Egy új kutatás szerint, egyáltalán nem mindegy, hogy görgeted-e a Facebookot és az Instagramot az alvás előtti 1 órában. Ha ugyanis igen, akkor az ott látott tartalmak felelősek lehetnek azért, sikerül-e elaludnod, vagy sem. 

Oly annyira, hogy ha valamilyen izgalmas vagy éppen felkavaró tartalmat látsz, akkor az agyad még akár 3 óráig is pörghet rajta, ezzel megakadályozva a pihenésed.

No reply

A kutatók szerint, ekkor még mindig azok a gondolatok járnak a fejedben, amelyeket a neten látott bejegyzések hoztak elő, egyszerűen nem az alvásra vagy ráhangolódva. Pedig a gyors elalvás és a mély pihenés egyik kulcsa az, hogy alvásra kész állapotba kerülj. Ez pedig nem csupán annyi, hogy befekszel az ágyba. 

További problémát okoz az is, ha úgy fekszel le, hogy valakinek a válaszát várod. Ha olyan üzenetet akarsz írni, amelynél kérdéses, hogy mikor érkezik rá reakció, inkább ne estére időzítsd. Írd meg reggel. Ám azért nem éri meg este elküldened az üzenetet, hogy álmatlanul forgolódj, vajon mit ír majd a másik. 

A fényjelzésekről és hangjelzésekről pedig nem is beszélve, még a rezgő üzemmód is megzavarhatja a pihenésedet. 

via