Gondoltad volna, hogy létezik olyan egyszerű módja a fogyásnak, mint az alvás? Azonban jobb, ha megfogadsz néhány tanácsot, hogy az alvás ne csak pihentető, de karcsúsító is legyen.

Mikor kell enni, hogy alvás közben fogyjak? 

Arról már tuti te is hallottál, hogy a pihentető  alvás  érdekében jobb este valami könnyű ételt fogyasztani. Azonban ahhoz, hogy alvás közben is fogyj, az a legjobb, ha minél korábban eszünk.

Vacsorázz este 7 és 9 óra között, de a vacsoraidő és a lefekvés között legalább két órának el kell telnie. Az esti menüből száműzd a zsírban és szénhidrátban gazdag ételeket, helyette állíts össze zöldségekből és sovány húsból vagy halból álló menüt. Ha betartod ezt a néhány egyszerű szabályt, a szervezet nem raktározza el úgy az ételt, sőt inkább alvás közben fogja felhasználni a tartalékait, hiszen a szervezet még pihenés közben is energiát fogyaszt, hogy üzemanyagot biztosítson a szervezetünknek: becslések szerint egy óra alvás alatt 60 kalóriát égetünk el. 

A megfelelő kozmetikumok kiválasztása 

Ahhoz, hogy meggyorsítsd a fogyás folyamatát alvás közben, érdemes néhány kozmetikai termékhez nyúlni. Egyes  karcsúsító  szérumok és gélek a célzott területekre hatva vesznek részt az alakod karcsúsításában. Ha még mindig kételkedsz, nincs vesztenivalód: nyugodtan próbáld ki ezeket a termékeket, amik a bőr textúráját is segítenek megőrizni. 


Mennyi alvásra van szükséged a fogyáshoz? 

Az alváshiány a hízás egyik gyakori oka. Ha átlagosan 8 órát alszol éjszakánként, az segít a stabil testsúly megtartásában, sőt, akár a fogyásodra is hatással lehet, feltéve, hogy jó étkezési szokásokat veszel fel. Ha pedig a kalóriákat nézzük, jöjjön egy kis matek: megéri minél tovább húzni a lóbőrt, mert 8 óra alvással akár 480 kalóriát is veszíthetsz.  


Hogyan lehet fogyni a hidegben alvás közben? 

A nyári meleg gyakran rosszat tesz az alvásunknak, ráadásul az optimális hőmérséklet fenntartásához a szervezet a zsírégetéssel nyeri a hőt. Ahhoz, hogy éjszaka jobban működjön az anyagcseréd, érdemes télen is lejjebb csavarnod a fűtést, és 16-19 fok között tartani a hőmérsékletet. 

Via